Τρίτη 18 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Διαδήλωση κατά των σχεδίων καταστολής

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Χιλιάδες Ισραηλινοί συμμετείχαν σε διαδήλωση, το Σάββατο το βράδυ (κατά τα ΜΜΕ από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων) στην ισραηλινή πρωτεύουσα για την «προάσπιση της δημοκρατίας». Ουσιαστικά, πρόκειται για αντίδραση στην απόφαση, κατά πλειοψηφία, της Βουλής, στις 6 Ιανουαρίου, να προχωρήσει σε σύσταση επιτροπής «που θα διερευνήσει τη χρηματοδότηση» οργανώσεων που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα και κυρίως με τα εγκλήματα που διαπράττει ο ισραηλινός κατοχικός στρατός με απώτερο στόχο να τις θέσεις εκτός νόμου. Κύρια συνθήματα ήταν το «ειρήνη αντί για εγκλήματα πολέμου» και «η άκρα δεξιά: κίνδυνος για το Ισραήλ».

Σε σχετική ανακοίνωση, το ΚΚ Ισραήλ σημειώνει ότι «το Δημοκρατικό Μέτωπο στο Ισραήλ οργανώνεται για ν' αντιμετωπίσει την κυβερνητική επίθεση κατά της δημοκρατίας».

Εκτός Εργατικών ο Μπάρακ

Την αποχώρησή του από το Εργατικό Κόμμα ανακοίνωσε ο επικεφαλής του, Εχούντ Μπάρακ, προκειμένου, όπως δήλωσε, να σχηματίσει την παράταξη «Ανεξαρτησία». Τον Μπάρακ ακολουθούν τέσσερις βουλευτές, εκ των οποίων οι δύο κατέχουν υπουργικές θέσεις. Η κίνηση ενισχύει σαφώς τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, που με τη συνεργασία των αποσκιρτησάντων από τους Εργατικούς, διασφαλίζει μια ισχνή μεν, αλλά ικανή να επιβιώσει, κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Η απόφαση Μπάρακ ήρθε ενώ τον επόμενο μήνα συνεδριάζει το Εργατικό Κόμμα, για να εξετάσει το ενδεχόμενο αποχώρησής του από τον κυβερνητικό συνασπισμό, κατεύθυνση στην οποία πιέζει η πλειοψηφία των στελεχών και μελών του. Μετά την αποχώρηση Μπάρακ, το Εργατικό Κόμμα διατηρεί οκτώ βουλευτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ