Τρίτη 18 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Νέες πολύνεκρες επιθέσεις

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Νέες επιθέσεις σημειώθηκαν στο Αφγανιστάν και κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου αποδεικνύοντας ότι τόσο οι αμερικανο - ΝΑΤΟικές κατοχικές δυνάμεις όσο και οι Ταλιμπάν πλήττουν κατά κύριο λόγο το λαό της χώρας. Μία εννιαμελής οικογένεια Αφγανών ξεκληρίστηκε την Κυριακή, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν χτύπησε σε βόμβα στο οδόστρωμα, στην επαρχία Μπαγκλάν, ενώ το Σάββατο ακόμα έξι άμαχοι σκοτώθηκαν με τον ίδιο τρόπο, στην επαρχία Χελμάντ. Στην επαρχία Ουρουζγκάν αναφέρθηκε ο θάνατος ακόμα δύο ανθρώπων, ωστόσο καμία οργάνωση Ταλιμπάν δεν έχει αναλάβει την ευθύνη των επιθέσεων. Σε επιθέσεις των κατοχικών δυνάμεων έχασαν τη ζωή τους ακόμα δύο άνθρωποι, φερόμενοι ως «μαχητές» στην ανατολική επαρχία Βαρντάκ.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στο Πακιστάν, όπου στα βορειοδυτικά της χώρας, 19 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους σε βομβιστική επίθεση, στην περιοχή μεταξύ Χανγκού και Κοχάτ η οποία επίσης αποδίδεται σε «μαχητές των Ταλιμπάν».

Το Σάββατο ένοπλοι, που επίσης παρουσιάζονται ως «μαχητές των Ταλιμπάν» πυρπόλησαν 16 φορτηγά με προμήθειες για τις κατοχικές δυνάμεις του Αφαγνιστάν, στην περιοχή Ντέρα Μουράν Τζαμάλι, στην επαρχία του Μπαλουχιστάν. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι ένοπλοι μπήκαν στο χώρο στάθμευσης ξενοδοχείου που ήταν σταθμευμένα τα φορτηγά, με την ευθύνη να αναλαμβάνουν οι «Πακιστανοί Ταλιμπάν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ