Πέμπτη 4 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θ. ΠΑΦΙΛΗΣ
Επίκαιρο όσο ποτέ το «Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα»

Ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, Θανάσης Παφίλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση, μετά την είδηση του θανάτου 13 στρατιωτών του ΝΑΤΟ από λευχαιμία:

«Η θάνατος από λευχαιμία 13 στρατιωτών, που συμμετείχαν στις επιθέσεις του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας, δείχνει ότι το "θεάρεστο" έργο των ιμπεριαλιστών για τη λεγόμενη προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνεχίζει να φέρνει τα φρικιαστικά του αποτελέσματα. Και είναι βέβαιο ότι ο μακάβριος κατάλογος των νεκρών θα αυξηθεί, αφού οι συνέπειες της χρησιμοποίησης πυρηνικών βλημάτων μόλις τώρα άρχισαν να εκδηλώνονται.

Αυτό που θα έπρεπε να κάνει η ελληνική κυβέρνηση, είναι να αποσύρει τώρα αμέσως από το Κοσσυφοπέδιο όλους τους Ελληνες στρατιωτικούς. Οι καθησυχαστικές δηλώσεις του υπουργείου Αμυνας, απλώς, υποτιμούν τη νοημοσύνη του λαού.

Χρειάζεται πιο αποφασιστική παρέμβαση των εργαζομένων, με το σύνθημα "Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα". Η παρουσία Ελλήνων στρατιωτικών σε ξένες χώρες εξυπηρετεί τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στρέφεται εναντίον άλλων λαών, ενώ οι κίνδυνοι για την υγεία των ίδιων είναι παραπάνω από υπαρκτοί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ