Πέμπτη 4 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Ταρτούφοι» των τραπεζών

Εύρημα της κυβερνητικής ψευδολογίας των περασμένων χρόνων ήταν τα χαμηλά επιτόκια της λεγόμενης εντός ΟΝΕ εποχής. Με αυτό τροφοδότησαν τον «εθνικό» στόχο και με ευρήματα σαν και αυτό, τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα της πλουτοκρατίας αποδύθηκαν σε πολύχρονη προσπάθεια χαύνωσης των εργαζομένων. «Το ψέμα, όμως, έχει κοντά ποδάρια». Στη συγκυρία της ΟΝΕ, τα επιτόκια είναι αυτά που ανατροφοδοτούν το μηχανισμό τεράστιας ανακατανομής εισοδημάτων σε όφελος του τραπεζικού κεφαλαίου και των άλλων ρεντιέρηδων της χρηματαγοράς.

Η πραγματικότητα αυτή αρχίζει να αποκαλύπτει στα μάτια των εργαζομένων την κυβερνητική ψευδολογία, την καλοστημένη επιχείρηση εξαπάτησης, που τώρα μπαίνει σε νέα ανώτερη φάση και υπόσχεται ακόμη περισσότερα κέρδη για τους τραπεζίτες, νέα και ακόμη μεγαλύτερη αφαίμαξη για τους εργαζόμενους.

Σε αυτή τη συγκυρία, η κυβέρνηση έρχεται, όχι μόνο να συγκαλύψει, αλλά και να ενθαρύνει την τραπεζική ασυδοσία. Την ίδια «άψογη στάση» κρατά με θρησκευτική ευλάβεια και η Τράπεζα της Ελλάδας, που «δεν είδε, δεν άκουσε, δεν κατάλαβε» το παραμικρό από τα απίστευτα τεχνάσματα εξαπάτησης που χρησιμοποιούν οι τραπεζίτες, προκειμένου να πουλήσουν σε υποψήφια θύματά τους την κάθε είδους πραμάτεια, αποκύημα της «εντός ΟΝΕ εποχής».

Ολοι αυτοί οι κύριοι έχουν και το απύθμενο θράσος να δηλώνουν αναρμόδιοι, μια και η ...νομισματική πολιτική έφυγε από χέρια τους και πέρασε στη δικαιοδοσία άλλων. Τέτοιος είναι ο ταρτουφισμός τους.

Ομως, δεν πέρασε ούτε βδομάδα από τη ...«νέα εποχή» και η πραγματικότητα αρχίζει να ξεδιαλύνεται και οι όποιες αυταπάτες καλλιεργήθηκαν να έρχονται σε πλήρη ρήξη με τα γεγονότα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ