Σάββατο 8 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΠΑΜΕ - ΜΑΣ ΣΕ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΑ ΤΡΟΛΕΪ - ΤΡΑΜ
«Ο αγώνας σας είναι αγώνας όλων των εργατών»

Από τη χτεσινή περιοδεία στο αμαξοστάσιο των τρόλεϊ
Από τη χτεσινή περιοδεία στο αμαξοστάσιο των τρόλεϊ
Ο αγώνας των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες είναι και πρέπει να είναι αγώνας όλων των εργαζομένων, υπογράμμισαν εκπρόσωποι συνδικάτων και σπουδαστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), κατά τη διάρκεια των περιοδειών που πραγματοποίησαν χθες στα αμαξοστάσια των τρόλεϊ και τραμ.

Στο αμαξοστάσιο των τρόλεϊ στον Κόκκινο Μύλο περιοδεία πραγματοποίησαν η Γιώτα Ταβουλάρη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φαρμάκου και ο Κώστας Φυλακτόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΜΑΣ. «Ο δικός σας αγώνας είναι και δικός μας αγώνας γιατί το ζήτημα αφορά σε όλους τους εργαζόμενους», επισήμανε, στην τοποθέτησή της, η Γ. Ταβουλάρη, αναδεικνύοντας, έτσι, την ανάγκη ανάπτυξης κοινής αγωνιστικής δράσης. Η πολιτική που εφαρμόζεται, συνέχισε, πλήττει όλους τους εργαζόμενους και ένα μέρος αυτής είναι και τα μέτρα που προωθούνται στις αστικές συγκοινωνίες και έχουν στόχο την ιδιωτικοποίησή τους, την αύξηση των εισιτηρίων και άλλα. Την πολιτική αυτή εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, έχοντας τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ και άλλων «αριστερών» δυνάμεων. Ενώ μέρος του προβλήματος είναι και οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που έχουν καλλιεργήσει ψευδαισθήσεις στους εργαζόμενους. Καταλήγοντας τόνισε την ανάγκη πάλης για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης όπου κριτήριο θα είναι οι ανάγκες του λαού και όχι των μονοπωλίων.

Ο Κ. Φυλακτόπουλος ανέφερε ότι οι φοιτητές και σπουδαστές είναι κομμάτι της εργατικής τάξης και πως ένας από τους στόχους της πολιτικής αυτής είναι η διαμόρφωση των συνθηκών, ώστε οι σημερινοί σπουδαστές να γίνουν ακόμα πιο φθηνοί εργάτες, χωρίς δικαιώματα. Πιο κάτω, υπογράμμισε πως ο αγώνας συνολικά πρέπει να αμφισβητεί την εξουσία των μονοπωλίων.

Οι κινητοποιήσεις στις συγκοινωνίες

Με νέες κινητοποιήσεις συνεχίζουν από την ερχόμενη Δευτέρα 10 Γενάρη οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 10 Γενάρη στάσεις εργασίας και γενικές συνελεύσεις θα κάνουν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ και στο τραμ (11 π.μ. - 4 μ.μ.). Επίσης την ίδια μέρα και ώρα θα κάνουν στάση εργασίας και γενική συνέλευση, όπως έχουν αποφασίσει στην προηγούμενη γενική συνέλευσή τους, οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία. Ακόμα, οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό και το μετρό (οι ηλεκτροδηγοί) θα κάνουν στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 μ.μ.

Για τις επόμενες μέρες, το ΔΣ του μεγαλύτερου Σωματείου στα τρόλεϊ έχει αποφασίσει το εξής πρόγραμμα: Τρίτη 11 Γενάρη, στάση εργασίας 11 π.μ. - 3 μ.μ., Τετάρτη 12 Γενάρη, το ίδιο, Πέμπτη 13 Γενάρη, 24ωρη απεργία. Στο ίδιο πρόγραμμα προσανατολίζονται και οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία και στα υπόλοιπα Μέσα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ