Σάββατο 8 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΚ ΑμΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Δυναμικό «όχι» στη συρρίκνωση της Σχολής

Παλιότερη κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας από το ΚΕΚ ΑμΕΑ Γαλατσίου και το ΣΕΑΑΝ
Παλιότερη κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας από το ΚΕΚ ΑμΕΑ Γαλατσίου και το ΣΕΑΑΝ
Τη διεύρυνση του αριθμού των μαθητών τη νέα χρονιά, να λειτουργήσουν τα τμήματα για τυφλούς που είχαν λειτουργήσει πέρυσι στο Φάρο Τυφλών και το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης (ΚΕΑΤ), άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων, δουλειά για όλους τους αποφοίτους με ευθύνη του κράτους, απαίτησαν οι μαθητές του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) ΑμΕΑ Γαλατσίου, σε συνάντηση που είχαν την Τετάρτη με τον διοικητή του ΟΑΕΔ, Ηλία Κικίλια. Στη συνάντηση πήραν μέρος και εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής και Νήσων.

Οι μαθητές, ανάπηροι και γονείς επισήμαναν ότι η σχολή κρατήθηκε ανοιχτή με τους αγώνες τους. Κατήγγειλαν ότι δόθηκε ελάχιστος χρόνος - μόλις τρεις μέρες - στην προκήρυξη για νέους μαθητές και ζήτησαν να γίνει συμπληρωματική προκήρυξη. Προκλητικά, ο διοικητής είπε ότι δεν μπορούν να προκηρυχθούν περισσότερες θέσεις γιατί οι μαθητές συνωστίζονται, ενώ είπε ότι δε γνωρίζει πόσο προσφέρουν αυτές οι σχολές και αν θα έπρεπε να λειτουργούν απ' τον ΟΑΕΔ! Στο αίτημα να λειτουργήσουν και φέτος τα τμήματα επαγγελματικής κατάρτισης στο ΚΕΑΤ και το Φάρο Τυφλών, ο διοικητής είπε ότι δεν προβλέπεται η λειτουργία τους απ' τον οργανισμό της Σχολής και ότι φτιάχτηκαν πρόχειρα, επί ΝΔ, για προεκλογικούς λόγους.

Οι μαθητές και οι εκπρόσωποι της ΣΕΑΑΝ και των γονιών ξεκαθάρισαν ότι δε θα επιτρέψουν καμία συρρίκνωση μαθητών ή τμημάτων. Οτι πρόκειται για τη μοναδική επαγγελματική σχολή για ΑμΕΑ, που πρέπει να αναβαθμιστεί και να διευρυνθεί με το αναγκαίο προσωπικό και την κτιριακή υποδομή, να ιδρυθούν νέα τμήματα και να είναι εξασφαλισμένη η επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων.

Οι ανάπηροι κατήγγειλαν ακόμα την τεράστια καθυστέρηση των διαγωνισμών του Νόμου 2643/98. Ο διοικητής είπε ότι έχει συρρικνωθεί το προσωπικό του ΟΑΕΔ και δεν μπορούν να ολοκληρωθούν γρήγορα οι διαγωνισμοί. Για το διαγωνισμό που προκηρύχτηκε το καλοκαίρι του 2008 για το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα είπε γενικόλογα ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα. Αντίθετα, για το διαγωνισμό που έγινε στις αρχές του 2009 για τις προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα ο διοικητής είπε ότι ο ΟΑΕΔ περιμένει εντολές απ' το υπουργείο Εργασίας, ότι αφορούσε σε επιχειρήσεις που είχαν κέρδη και άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να μην ολοκληρωθεί ποτέ! Επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες της ΣΕΑΑΝ ότι ο διαγωνισμός οδεύει προς ακύρωση μετά από απαίτηση των εργοδοτών.

«Η συνάντηση επιβεβαίωσε ότι η σχολή στα μυαλά των κυβερνώντων είναι υπό αμφισβήτηση, άλλωστε με τους δικούς μας αγώνες αποτρέψαμε το κλείσιμό της», υπογραμμίζει με ανακοίνωσή της η μαθητική κοινότητα του ΚΕΚ ΑμΕΑ.

Καλεί σε Γενική Συνέλευση των καταρτιζόμενων της σχολής την Τετάρτη 12 του Γενάρη στις 12 το μεσημέρι. Ακόμα οργανώνει κινητοποίηση με τη ΣΕΑΑΝ και τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων την Πέμπτη 13 του Γενάρη στις 12 μ. στην κεντρική διοίκηση του ΟΑΕΔ (Εθνικής Αντιστάσεως 8, Καλαμάκι).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ