Σάββατο 8 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Συνεχής μείωση γιατρών στις υπηρεσίες Υγείας του ΙΚΑ

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου

Σε στάδιο «κατάρρευσης» βρίσκονται οι υπηρεσίες Υγείας του ΙΚΑ, στη Λάρισα, από τη συνεχή μείωση γιατρών. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά καιρούς τμήματα μένουν κλειστά για πολλές μέρες, όπως π.χ. μικροβιολογικό, αιματολογικό, ακτινολογικό κ.ά., ενώ οι λίστες με τα ραντεβού αυξάνονται καθημερινά και οι ασφαλισμένοι μπορεί να περιμένουν ακόμα και μήνες για να κάνουν μια εξέταση.

Υπενθυμίζουμε ότι ο διοικητής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος, σε συνάντηση που είχε τον περασμένο Οκτώβρη με αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας (ΕΚΛ), είχε δεσμευτεί ότι άμεσα θα προσληφθούν 10 γιατροί, όλων των ειδικοτήτων που λείπουν, για να λειτουργούν καθημερινά οι υγειονομικές υπηρεσίες και ότι μέχρι τέλους του έτους θα καλύπτονταν όλα τα κενά.

Σε ανακοίνωσή του, το ΕΚΛ καταγγέλλει την κυβέρνηση και τον διοικητή του ΙΚΑ για την αθέτηση των δεσμεύσεων που δόθηκαν στη συνάντηση, παρουσία και του βουλευτή του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκου, και για εμπαιγμό σε βάρος των ασφαλισμένων.

Και τονίζει: «Ζητούμε από την κυβέρνηση, τον αρμόδιο υπουργό, τον διοικητή του ΙΚΑ, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, τους βουλευτές του νομού να πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα και πρωτοβουλίες για άμεση πρόσληψη όλων των γιατρών που λείπουν και επάνδρωσή του με το ανάλογο υγειονομικό και άλλο προσωπικό που χρειάζεται για πλήρη λειτουργία όλων των υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ.

Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει στην εργατική τάξη της περιοχής αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση που έφτασε το ΙΚΑ. Η κυβέρνηση συνειδητά το απαξιώνει για να υπηρετήσει τα ιδιωτικά συμφέροντα στον τομέα της υγείας που περικύκλωσαν την πόλη μας οι έμποροι της υγείας.

Καλεί την εργατική τάξη να συσπειρωθεί στα ταξικά σωματεία, να καταγγέλλουν την κάθε αυθαιρεσία που τους προκύπτει, να παίρνουν μαζικά μέρος στις δραστηριότητες του ταξικού κινήματος, για να δώσουμε λύση στα προβλήματά μας.

Για μια υγεία στην υπηρεσία του λαού με υψηλές προδιαγραφές για ένα σύστημα ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ