Σάββατο 8 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΛΟΣ
Εργατικό «ατύχημα» στην «Ανακύκλωση ΑΕ»

Στο σοβαρό τραυματισμό Ρουμάνου εργάτη οδήγησε το εργατικό «ατύχημα» που έγινε πριν μερικές μέρες στην εταιρεία «Ανακύκλωση ΑΕ», στη Βιομηχανική Περιοχή Βόλου. Ο εργάτης, που υπέστη σοβαρά εγκαύματα στα χέρια και στο πρόσωπο μετά από έκρηξη κατά τη διάρκεια κοπής αυτοκινήτου (εργασίες οξυγονοκοπής), νοσηλεύεται στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για μία ακόμα περίπτωση που αναδεικνύει την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι μέσα στους χώρους δουλειάς, καθώς η πολιτική ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ τρέφει την εργοδοτική επιθετικότητα. Κάτι που ανέδειξε και ο τρόπος με τον οποίο η διοίκηση της εταιρείας αντιμετώπισε το κλιμάκιο του ΣΕΠΕ που πήγε να κάνει έλεγχο. Ο συγκεκριμένος εργοδότης έφτασε στο σημείο να προπηλακίσει και να ...περιλούσει με πετρέλαιο τον έναν από τους δύο τεχνικούς επιθεωρητές του ΣΕΠΕ (η μία ήταν μάλιστα και προϊσταμένη του αρμόδιου τμήματος), όταν μετέβησαν στην εταιρεία για έλεγχο, μετά το εργατικό «ατύχημα», απειλώντας παράλληλα ότι αν δεν φύγουν «θα γίνει και άλλο ατύχημα»!! Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν στην Ασφάλεια οι δύο επιθεωρητές και γράφονται και στον τοπικό Τύπο, ο υπεύθυνος της επιχείρησης, που έχει αντικείμενο την περισυλλογή, επεξεργασία σιδήρων μετάλλων (scrap) και αυτοκινήτων, επιχείρησε να τους αποτρέψει να μιλήσουν με τους δύο αλλοδαπούς εργάτες οξυγονοκοπής. Οι αλλοδαποί τράπηκαν σε φυγή, γεγονός που ενδεχομένως σημαίνει, όπως είπαν οι δύο επιθεωρητές, ότι απασχολούνταν στην επιχείρηση ανασφάλιστοι.

Οπως είπε στον «Ρ» η προϊσταμένη Μ. Ηλιδάκη, η επιχείρηση έχει δηλώσει ότι απασχολεί 12 εργαζόμενους. Οι αλλοδαποί εργαζόμενοι, που προσπάθησαν να κρυφτούν, αλλά και η προσπάθεια του εργοδότη να τους εμποδίσει να προχωρήσουν σε άλλους χώρους, της κίνησαν την υποψία ότι πρέπει να δουλεύουν ανασφάλιστοι και έχει κάνει σχετικό έγγραφο στην υπηρεσία της.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org