Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΣΕ
Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι

Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες ενάντια στους σχεδιασμούς που προωθεί η κυβέρνηση, με μπούσουλα τον αντεργατικό-αντιλαϊκό νόμο που ήδη έχει ψηφίσει για τον ΟΣΕ, στο πλαίσιο της πολιτικής ιδιωτικοποίησης και απελευθέρωσης των μεταφορών. Μαζί τους απεργούν και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ που ήδη βιώνουν την εφαρμογή του αντεργατικού νόμου. Στο πλαίσιο της απεργίας θα γίνει κοινή συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Αύριο απεργούν οι εργαζόμενοι σε: ΕΘΕΛ (μπλε λεωφορεία), ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ), ΗΣΑΠ (ηλεκτρικός), τραμ, μετρό, ΟΣΕ και προαστιακός. Στον ΗΛΠΑΠ η γενική συνέλευση των εργαζομένων εκτός από την αυριανή απεργία έχει αποφασίσει να κάνει και 48ωρη απεργία τη μέρα που θα έρθει για συζήτηση το νομοσχέδιο στη Βουλή. Στο μεταξύ οι ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ έχουν καταγγείλει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, καλώντας την Ομοσπονδία να διαπραγματευτούν από μηδενική βάση.

Υπενθυμίζεται ότι το κυβερνητικό σχέδιο για τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη μείωση προσωπικού, περίπου, κατά 2.000 άτομα (με υποχρεωτική συνταξιοδότηση ή μετάταξη), πετσόκομμα των μισθών, μείωση του ποσοστού κρατικής επιδότησης, είσοδο των ιδιωτών μέσων Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων και άλλα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ