Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Να μπουν στον αγώνα όλο και περισσότεροι εργάτες

Με συσκέψεις, συζητήσεις, γενικές συνελεύσεις και περιοδείες σε κάθε χώρο δουλειάς οι ταξικές δυνάμεις οργανώνουν την απεργιακή μάχη

Η συσπείρωση των εργαζομένων σε ταξική κατεύθυνση είναι επιβεβλημένη απ' το μέγεθος της αντιλαϊκής επίθεσης
Η συσπείρωση των εργαζομένων σε ταξική κατεύθυνση είναι επιβεβλημένη απ' το μέγεθος της αντιλαϊκής επίθεσης
Με καθημερινές εξορμήσεις, γενικές συνελεύσεις, συζητήσεις εργάτη τον εργάτη, συσκέψεις στο χώρο δουλειάς και στη συνοικία, οι ταξικές δυνάμεις ανεβάζουν τη δραστηριότητά τους μπροστά στην απεργιακή μάχη στις 15 Δεκέμβρη. Στόχος είναι να μπουν ακόμη περισσότεροι εργαζόμενοι στη μάχη, να δουλέψουν και οι ίδιοι όχι μόνο για την απεργία, αλλά και για την απαιτούμενη κλιμάκωση του αγώνα. Αλλωστε, απέναντι στην ενιαία επίθεση, απαιτείται οργάνωση και συντονισμός των εργαζομένων σε ταξική κατεύθυνση, με στόχους και αιτήματα πάλης, που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ) καλεί όλα τα σωματεία - μέλη της σε σύσκεψη την Κυριακή 12 Δεκέμβρη 2010, στις 11 π.μ., «για να συζητήσουμε και να συντονίσουμε τη δράση μας σε πανελλαδικό επίπεδο». Η σύσκεψη θα γίνει στην αίθουσα της ΟΕΚΙΔΕ (Χαλκοκονδύλη 37, 5ος όροφος).

Η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας και το Συνδικάτο της Αττικής προχωρούν σε παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας σήμερα, Τρίτη 7 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ., με θέμα τα προβλήματα των μεταναστών. Νωρίτερα, μετανάστες και εργαζόμενοι του κλάδου θα συγκεντρωθούν στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Χαλκοκονδύλη 37). Την Πέμπτη, 9 Δεκέμβρη, το Συνδικάτο Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Νομού Αττικής προχωρά σε Γενική Συνέλευση στις 6 μ.μ., στα γραφεία του, στο ΕΚΑ (3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη, 2ος όροφος).

Το παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων 5ου - 6ου Διαμερίσματος, το παράρτημα του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργών και ο Σύλλογος Γυναικών Πατησίων - Ριζούπολης της ΟΓΕ, πραγματοποιούν σύσκεψη την Τετάρτη 8 Δεκέμβρη και ώρα 7 μ.μ., για το συντονισμό των δυνάμεων και την οργάνωση του αγώνα μπροστά στην αντιλαϊκή επίθεση. Η σύσκεψη θα γίνει στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας (Πατησίων 252).

Το Σωματείο Εργαζομένων της ΦΑΓΕ, μετά από ανοιχτή συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου, αποφάσισε να πραγματοποιήσει συσκέψεις και συζητήσεις με τους εργαζόμενους, σε κάθε τμήμα της επιχείρησης ξεχωριστά.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας πραγματοποιεί συγκεντρώσεις και περιοδείες στα μεγάλα έργα και γιαπιά. Στην Αθήνα, σήμερα πραγματοποιείται περιοδεία στον Προαστιακό, αύριο Τετάρτη 8/12 στο εργοτάξιο της Βουλιαγμένης και την Πέμπτη 9/12 στο εργοτάξιο ΓΙΑΛΟΣ στα Σπάτα. Αντίστοιχα, καθημερινές εξορμήσεις γίνονται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Επιπλέον, τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, αποφάσισαν οι εκπαιδευτικοί μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, μέσα από μαζική Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν την Κυριακή. Παράλληλα, καθόρισαν πρόγραμμα εξορμήσεων στους χώρους δουλειάς για την προετοιμασία της απεργιακής κινητοποίησης.

Επίσης, το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Βόρειας Ελλάδας αποφάσισε συμμετοχή στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά και να κλιμακώσουν τον αγώνα ενάντια στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση - κεφάλαιο με τη στήριξη της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. Παράλληλα, τους καλεί να ενισχύσουν το Συνδικάτο και το ΠΑΜΕ στο οποίο συσπειρώνεται, ψηφίζοντας «Εργατική Ενότητα» μαζικά στις αρχαιρεσίες του συνδικάτου που θα γίνουν την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Δεκέμβρη. Οι εργαζόμενοι από το πρωί μπορούν να ψηφίζουν σε εργασιακούς χώρους του κλάδου και τα απογεύματα από τις 6 έως τις 8 στο γραφείο του Συνδικάτου στον 6ο όροφο του ΕΚΘ.

Στη Στερεά Ελλάδα, τα ταξικά συνδικάτα συνεχίζουν καθημερινά τις εξορμήσεις. Στη Χαλκίδα, σήμερα, 7 Δεκέμβρη, γίνεται περιοδεία στις υπηρεσίες νομαρχίας της Εύβοιας και στη «Μηχανική ΑΕ» (πρώην Τσαούσογλου). Στη Φθιώτιδα, επίσης σήμερα, θα γίνει περιοδεία στο εργοστάσιο «ΔIMIΣ», στην εφορία, στο ΙΚΑ και στη διεύθυνση Συγκοινωνιών.

Σε πλατιά σύσκεψη καλεί σωματεία, εργαζόμενους και συνδικαλιστές η Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 9 Δεκέμβρη, με θέμα τις εξελίξεις και την οργάνωση της απεργίας στις 15 Δεκέμβρη. Η σύσκεψη θα ξεκινήσει στις 8 το απόγευμα στην πίσω αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χανίων.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org