Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Κινητοποιήσεις συνταξιούχων σε 4 πόλεις

Στις 11 π.μ. σε Αθήνα (πλατεία Εθνικής Αντίστασης), Θεσσαλονίκη (Εργατικό Κέντρο), Γιάννενα (Εργατικό Κέντρο) και Χανιά (πλατεία Αγοράς)

«Θα είμαστε στους δρόμους μέχρι να ανατρέψουμε τις αντεργατικές - αντιλαϊκές πολιτικές», δηλώνουν οι απόμαχοι της δουλειάς
«Θα είμαστε στους δρόμους μέχρι να ανατρέψουμε τις αντεργατικές - αντιλαϊκές πολιτικές», δηλώνουν οι απόμαχοι της δουλειάς
Με αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες και πραγματικές τους ανάγκες κόντρα στη λογική της ανάπτυξης που στηρίζεται στην εξασφάλιση κερδών για το μεγάλο κεφάλαιο, βγαίνουν σήμερα στους δρόμους οι συνταξιούχοι σε όλη τη χώρα συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ και ΟΤΑ.

Πιο συγκεκριμένα σήμερα:

  • Στην Αθήνα, η συγκέντρωση των συνταξιούχων έχει οριστεί στις 11 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και θα συμμετέχουν οι συνταξιούχοι της Αττικής, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.
  • Στη Θεσσαλονίκη, στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο οι συνταξιούχοι της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας.
  • Στα Γιάννενα, στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο οι συνταξιούχοι της Ηπείρου και του Αγρινίου.
  • Στα Χανιά, στις 11 π.μ., στην πλατεία Αγοράς οι συνταξιούχοι της Κρήτης.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη σημερινή συγκέντρωση στην Αθήνα απευθύνει στα μέλη του και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθήνας.

Οπως καταγγέλλουν οι συνεργαζόμενες οργανώσεις των συνταξιούχων «τα χτυπήματα από τις αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν τελειωμό. Σε κοινή γραμμή με τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ τσάκισαν το πενιχρό συνταξιουχικό μας εισόδημα με την αφαίρεση του 13ου και 14ου μισθού, με το χαράτσι του ΛΑΦΚΑ, τις αυξήσεις του ΦΠΑ και της φορολογίας.

Αφαίρεσαν σημαντικές εξετάσεις και φάρμακα από τις λίστες όλων των Ταμείων, χειροτέρευσαν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ετοιμάζουν το κλείσιμο των νοσοκομείων, σε πρώτη φάση σε άπορους και άνεργους και τη χορήγηση αντίγραφων φαρμάκων».

Απέναντι σε αυτή την επίθεση στη ζωή τους αλλά και στη ζωή συνολικά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις καλούν σε ξεσηκωμό σε μαζική αγωνιστική συμμετοχή στις σημερινές κινητοποιήσεις αλλά και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 15 του Δεκέμβρη σε όλη τη χώρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα το παναττικό συλλαλητήριο και η πορεία στο Μαξίμου(2019-03-27 00:00:00.0)
Προετοιμάζουν τις τρεις μεγάλες συγκεντρώσεις(2017-05-23 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα στις 20 Δεκέμβρη(2012-12-13 00:00:00.0)
Σήμερα στους δρόμους για Υγεία - Φάρμακο(2012-07-12 00:00:00.0)
Ακούραστοι σήμερα ξανά στους δρόμους(2008-11-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ