Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Εχθρός κι ανεπιθύμητος

Σήμερα έρχεται στη χώρα ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ένας από τους καλούς φίλους και συμμάχους της κυβέρνησης στο σφαγιασμό του ελληνικού λαού, ένας στυγνός εκπρόσωπος του διεθνούς κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού. Ο Στρος - Καν έρχεται για να στηρίξει την κυβέρνηση και να ενισχύσει την αντιλαϊκή της πολιτική σε όλα τα μέτωπα και ως εκ τούτου η υποδοχή του ελληνικού λαού πρέπει να δηλώνει απερίφραστα ότι είναι ανεπιθύμητος ο ίδιος και τα συμφέροντα, που έρχεται να στηρίξει, όπως αυτά αποτυπώθηκαν ανάγλυφα και στις πρόσφατες αξιώσεις του ΣΕΒ για σύγχρονους σκλάβους.

Ο,τι δίνει ώθηση στην ανταγωνιστικότητα και στην επιχειρηματικότητα, στερεί από τους εργαζόμενους την αξιοπρεπή δουλειά και ζωή. Στις εργασιακές σχέσεις έρχεται νέα κατεδάφιση όλων των δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Τη μείωση των μισθών στο δημόσιο τομέα θα ακολουθήσει η μείωση των απολαβών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, μέσα από την κατάργηση των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι ήδη έχουν υποστεί τραγικές θυσίες, η ανεργία είναι στα ύψη και θα αυξηθεί κι άλλο, το βιοτικό επίπεδο χιλιάδων οικογενειών έχει πέσει τόσο που πολλές οικογένειες δεν έχουν πια ούτε για το ρεύμα, το νερό, το πετρέλαιο, για είδη πρώτης ανάγκης. Την ίδια στιγμή έρχεται νέα φοροεπιδρομή, εμπορευματοποιείται παραπέρα η Υγεία και σημειώνονται νέες περικοπές στις παροχές. Με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» θα προστεθούν νέα βάρη στο λαϊκό εισόδημα, για σχολεία, παιδικούς σταθμούς, Υγεία, Πρόνοια, ενώ οι κοινωνικές παροχές για την πλειοψηφία των εργαζομένων θα υποβαθμιστούν ακόμη περισσότερο.

Αν αυτό δεν είναι χρεοκοπία του ελληνικού λαού, τότε τι είναι; Ο Στρος - Καν είναι ανεπιθύμητος, ακριβώς επειδή η πολιτική που έρχεται να στηρίξει και να εμπλουτίσει είναι εχθρική προς τα λαϊκά στρώματα. Η κυβέρνηση, το ΔΝΤ, η ΕΕ, οι ντόπιοι και ξένοι μεγαλοεπιχειρηματίες είναι συνέταιροι, εκπρόσωποι και στηρίγματα των λεγόμενων «δανειστών», των «αγορών». Είναι οι ίδιοι που ληστεύουν το μόχθο του λαού κι έπειτα του ζητάνε ξανά να πληρώσει για τα δικά τους χρέη, για τα δικά τους ελλείμματα, για τα δικά τους κέρδη. Ολους αυτούς τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες επιδιώκουν να «σώσουν» η κυβέρνηση και οι συνεργάτες της, αυτοί είναι «η χώρα» και όχι ο εργαζόμενος λαός που παράγει τα πάντα.

Σήμερα διαδηλώνουμε όλοι στο Σύνταγμα για να «πτωχεύσει» η πλουτοκρατία και όχι ο λαός. Οι εργατοϋπάλληλοι, οι φτωχοί αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία και οι γυναίκες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων δεν ευθύνονται για την καπιταλιστική κρίση και δεν πρέπει να δεχτούν να κάνουν καμία θυσία για να γίνουν τα μονοπώλια πιο κερδοφόρα, πιο ανταγωνιστικά. Αντίθετα, αντί να βλέπουν χρόνο με το χρόνο τη ζωή τους να χειροτερεύει, παρά την τεχνολογική και επιστημονική «έκρηξη», παρά τον πλούτο που αυξάνεται, παρά τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, πρέπει να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους. Το σημερινό μήνυμα πρέπει να έρθει μυριόστομο και να λέει: Διεκδικούμε τον πλούτο που εμείς παράγουμε. Αυτός είναι ο δικός μας μονόδρομος για τη σωτηρία της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και την ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ