Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 23 ΝΟΕΜΒΡΗ
Να δώσει ώθηση στην ταξική οργάνωση του κλάδου

ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ καλούν τους ναυτεργάτες να απομονώσουν τη συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΠΝΟ

Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα καράβια σε όλη τη χώρα την ερχόμενη Τρίτη 23 Νοέμβρη από τις 6π.μ.- 6π.μ. της Τετάρτης 24 Νοέμβρη, μετά την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ για 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων για το σύνολο των προβλημάτων των ναυτεργατών, εν ενεργεία και συνταξιούχων.

Από την απεργία εξαιρούνται τα πλοία της γραμμής Ελλάδα - Ιταλία και αυτό γιατί, όπως καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, «γνωστή είναι για τις "κωλοτούμπες" της η πλειοψηφία της ΠΝΟ, όταν τους σφυρίζουν οι εφοπλιστές και οι υπάλληλοί τους». Συγκεκριμένα στην προχτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ ανατράπηκε η απόφαση που είχε λάβει την προηγούμενη μέρα η πλειοψηφία και είχε κηρύξει 24ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων.

Μάλιστα η ίδια η ΠΝΟ σε χτεσινή ανακοίνωσή της, αναφέρει πως κατά τη συνεδρίαση στις 15 Νοέμβρη η διοίκηση της ΠΝΟ «αποφάσισε με μυστική ψηφοφορία την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, με προοπτική κλιμάκωσης, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων». «Στη συνέχεια, καταλήγει η ανακοίνωση, η Διοίκηση της ΠΝΟ με σημερινή (χτεσινή) απόφασή της διευκρινίζει ότι κατά την έναρξη της απεργιακής κινητοποίησης αυτή δε θα συμπεριλάβει τα επιβατηγά - οχηματαγωγά πλοία της γραμμής Ελλάδας - Ιταλίας».

Στην ανακοίνωσή τους τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ σημειώνουν πως «η επίθεση των δυνάμεων του κεφαλαίου σε βάρος των ναυτεργατών, των εργαζομένων δεν έχει ιστορικό προηγούμενο από: την απεμπόλιση των κυριαρχικών - εδαφικών δικαιωμάτων της χώρας, προσφέροντας γην και ύδωρ στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό με την αποστρατικοποίηση των 21 νησιών για τη συνεκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών του Αιγαίου. Το νόμο του μνημονίου, τον αντιασφαλιστικό νόμο, την άρση του καμποτάζ, τη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, την όξυνση της ανεργίας».

Παράλληλα, τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία καλούν τους ναυτεργάτες «να οργανώσουν την πάλη τους για υπογραφή ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας για όλους τους ναυτεργάτες, να ισχύει η ίση αμοιβή για ίση εργασία, ανάλογα το βαθμό και την ειδικότητα με πλήρη κοινωνικοασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα». Τους καλούν επίσης «να συμμετέχουν στους απεργιακούς αγώνες προβάλλοντας την ανάγκη για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων που προκαλεί η πολιτική της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου».

Τέλος, καλούν τους Μηχανικούς στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΜΕΝ που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Νοέμβρη και τους θερμαστολαδάδες στη Γενική Συνέλευση του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ την Τρίτη 30 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ