Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΕΣΠΕΡΙΑ»
Οργανώνουν την αντίστασή τους ενάντια στο «λουκέτο»

Σειρά αγωνιστικών παρεμβάσεων αποφάσισαν χτες το μεσημέρι οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «Εσπέρια» μαζί με το ταξικό τους Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής προκειμένου να αποτρέψουν το κλείσιμο της επιχείρησης (που όπως έχει ανακοινώσει ο ιδιοκτήτης θα γίνει στις 15 Δεκέμβρη) και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στη συνέλευσή τους στο ξενοδοχείο αποφάσισαν: Την πραγματοποίηση παρέμβασης στο Ταμείο Νομικών, αύριο Πέμπτη, 18 Νοέμβρη, όπου και θα ζητήσουν από τα μέλη του ΔΣ να λύσουν το πρόβλημα με το μίσθωμα του κτιρίου (που επικαλείται και ο εργοδότης για το κλείσιμο της επιχείρησης) με τρόπο να μη ζημιώσει περαιτέρω τους ασφαλισμένους του Ταμείου και ταυτόχρονα να διασφαλίζει και το εργασιακό μέλλον των 80 εργαζομένων του ξενοδοχείου «Εσπέρια». Την οργάνωση κινητοποίησης στο υπουργείο Εργασίας, ζητώντας από την υπουργό να αναλάβει τις ευθύνες της ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του ξενοδοχείου. Τέλος, αποφάσισαν να παραδώσουν ψήφισμα στη Βουλή, απαιτώντας από τα κόμματα να πάρουν θέση απέναντι στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

Το κλαδικό συνδικάτο με επιστολή τους προς το Ταμείο Νομικών ζητά, μεταξύ άλλων, από το ΔΣ να επιλέξει εκείνη τη λύση που πρακτικά δε θα ζημιώσει περαιτέρω τους ασφαλισμένους του Ταμείου, άρα θα δίνει τις περισσότερες πιθανότητες αποπληρωμής του συνολικού χρέους του ιδιοκτήτη της επιχείρησης προς τους ασφαλισμένους του Ταμείου και ταυτόχρονα θα διασφαλίζει και το εργασιακό μέλλον των 80 εργαζομένων του ξενοδοχείου «Εσπέρια».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ