Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ
Υποκλίνεται στο ξεπούλημα της Υγείας

Επικίνδυνη για τους εργαζόμενους του κλάδου η συνδικαλιστική ηγεσία

Η υπόκλιση και σύμπλευση της πλειοψηφίας της ηγεσίας της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) στην πολιτική που ξεπουλά την Υγεία στα μονοπώλια, «εκτελώντας» στοιχειώδη δικαιώματα του λαού και μαζί βέβαια τα εργασιακά δικαιώματα όσων δουλεύουν στα νοσοκομεία, αναδείχτηκαν στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ.

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών κατέθεσε πρόταση που απαντάει συνολικά στην επίθεση που δέχεται η Υγεία - πληρωμές ακόμη και στα επείγοντα, περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων, ενώ αυξάνουν δραματικά οι ανασφάλιστοι, ελλείψεις προσωπικού, καθιέρωση της ολοήμερης λειτουργίας με άγρια χαράτσια για τους ασθενείς στα νοσοκομεία - επιχειρήσεις κ.ά. Κάλεσε σε κοινό αγώνα γιατρών, νοσηλευτών, εργαζομένων στα νοσοκομεία με κάθε εργαζόμενο, άνεργο, κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη περίθαλψης, για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας. Πρότεινε σε συγκεκριμένες ημερομηνίες να κλείσουν σε μέρα γενικής εφημερίας - με ευθύνη της ΕΙΝΑΠ - τα ταμεία τριών μεγάλων νοσοκομείων και κανείς ασθενής να μην πληρώνει στα επείγοντα. Την πρόταση καταψήφισαν ΔΗΚΝΙ (ΝΔ) και ΠΑΣΚ (ΠΑΣΟΚ), λέγοντας ότι η ΕΙΝΑΠ πρέπει να περιοριστεί σε ένα γενικό κάλεσμα στους αρρώστους να μην πληρώνουν στα επείγοντα. Την πρόταση καταψήφισε και ο εκπρόσωπος της παράταξης της Δημοκρατικής Αριστεράς που επιδόθηκε σε ένα γενικόλογο ευχολόγιο υπέρ της δημόσιας δωρεάν Υγείας, αλλά κατέληξε ότι ...κάποιος πρέπει να πληρώνει και για τα επείγοντα περιστατικά. Υπέρ της πρότασης ψήφισε η ΑΡΣΙ. Τελικά, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ ψήφισε την προκλητική πρόταση να γίνει ...έκκληση (!) προς την κυβέρνηση για να μην πληρώνουν οι ασθενείς στα επείγοντα.

Παράσταση διαμαρτυρίας στον «Ευαγγελισμό»

Στο μεταξύ χτες το πρωί στον «Ευαγγελισμό» επικράτησε το αδιαχώρητο στα ταμεία, όπου δεκάδες ασθενείς περίμεναν με τις ώρες για να εξυπηρετηθούν απ' το λιγοστό προσωπικό. Μάλιστα ασθενής που περίμενε στην ουρά λιποθύμησε, ενώ έγιναν και διαπληκτισμοί μεταξύ ασθενών και προσωπικού. Αμεση ήταν η παρέμβαση του Σωματείου Εργαζομένων (ΣΕΝΕ) που έκανε παράσταση διαμαρτυρίας, μαζί με τους ασθενείς στο διοικητή του νοσοκομείου Μιχάλη Θεοδώρου, απαιτώντας να μην πληρώνουν οι ασθενείς και να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού. Ο διοικητής είπε ότι δε συζητάει καν το να μην πληρώνουν οι ασθενείς. Για το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού στα ταμεία είπε ότι θα το λύσει με εσωτερικές μετακινήσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μόνο επείγοντα, έκτακτα και ογκολογικά περιστατικά μετά τις 29 Αυγούστου(2022-07-20 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν τις τεράστιες ελλείψεις, ξεσκεπάζουν το παραμύθι περί «θωράκισης του ΕΣΥ»(2020-07-23 00:00:00.0)
Στην αναμονή και με το χέρι στην τσέπη οι γονείς(2012-06-30 00:00:00.0)
Απέκλεισαν τα ταμεία του «Ευαγγελισμού»(2006-12-22 00:00:00.0)
Αναγκαίος ο αξονικός τομογράφος(1998-09-26 00:00:00.0)
Αποχή γιατρών από τα εξωτερικά ιατρεία(1998-02-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ