Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «DHL»
Αντιδρούν στη μείωση του προσωπικού

Μαζική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στην κοινή γενική συνέλευση των δύο σωματείων τους στις δύο επιχειρήσεις «DHL Express Hellas» και «European Air Transport» (ανήκουν στον Ομιλο Γερμανικών Ταχυδρομείων) προκειμένου να προγραμματίσουν την αντίδρασή τους στους εργοδοτικούς σχεδιασμούς για μείωση του προσωπικού κατά 60 άτομα, αρχικά.

Υπενθυμίζεται ότι η εργοδοσία προσπαθεί να μειώσει το προσωπικό μέσω προγράμματος «εθελούσιας εξόδου». Οπως αναφέρουν τα Σωματεία, οι θέσεις εργασίας έχουν ήδη μειωθεί την τελευταία διετία κατά 150. Η γενική συνέλευση ζητά την ανάκληση της απόφασης της εργοδοσίας και ότι θα αντισταθούν σε οποιαδήποτε προσπάθεια απολύσεων. Εξουσιοδότησε τα ΔΣ των Σωματείων να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. Υστερα από μια άκαρπη συνάντηση, χτες, με την εργοδοσία αποφασίστηκε να γίνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις 19 Νοέμβρη και στις 22 Νοέμβρη.

Στη γενική συνέλευση παραβρέθηκε ο Λ. Παπακωνσταντόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, και ο Β. Βήτος από το «Αγωνιστικό Μέτωπο Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών». Ο Λ. Παπακωνσταντόπουλος τόνισε ότι οι απολύσεις είναι μέρος της συνολικότερης επίθεσης που δέχονται όλοι οι εργαζόμενοι, μέσω της οποίας μονοπώλια και κυβερνήσεις θέλουν να στηρίξουν την κερδοφορία. Τόνισε την ανάγκη σύγκρουσης με αυτήν την πολιτική συνολικά του κεφαλαίου και συντονισμού της δράσης με τους άλλους εργαζόμενους. Ο εκπρόσωπος των ταξικών δυνάμεων πρότεινε να γίνει άμεσα, αρχικά, 24ωρη απεργία. Η γενική συνέλευση αποφάσισε την εξουσιοδότηση των ΔΣ.

Πάντως, τη στήριξη που προσφέρουν στα εργοδοτικά σχέδια οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις ανέδειξε με χτεσινή του παρέμβαση συνταξιούχος και πρώην συνδικαλιστής του ΣΥΝ, που ήταν παρών στη συνέλευση ως «τεχνικός» (;) σύμβουλος των εργαζομένων κάνοντας διαρκώς παρεμβάσεις, με στόχο να αμβλύνουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων, να υπονομεύσουν το αίτημα της άμεσης αγωνιστικής απάντησης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυναμώνουν την οργάνωση για να αποκρούσουν απολύσεις και διώξεις(2021-10-06 00:00:00.0)
Γενικευμένο φαινόμενο οι απολύσεις για συνδικαλιστικούς λόγους(2016-04-10 00:00:00.0)
Σε θέση μάχης για την επιχειρησιακή σύμβαση(2013-10-22 00:00:00.0)
Θέλει να «σπάσει» την απεργία στην ΑΓΝΟ(2013-05-11 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι απολύσεις(2010-11-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ