Σάββατο 30 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Να χρεοκοπήσουν αυτοί που «χρεοκοπούν» το λαό

Ο εκβιασμός της κυβέρνησης, που ταυτίζει την απόρριψη της πολιτικής της με τη χρεοκοπία της χώρας, είναι και κάλπικος και προκλητικός. Ακόμα μία φορά, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει και να τρομάξει το λαό, με το επιχείρημα ότι η δική του σωτηρία εξαρτάται και διασφαλίζεται όταν διασώζονται και τα κέρδη των πολυεθνικών.

Η κυβέρνηση λέει στο λαό πως μόνο αν στηρίξει την πολιτική της θα αποφύγει τη χρεοκοπία. Ομως, η χρεοκοπία για τα λαϊκά συμφέροντα έχει ήδη ξεκινήσει. Με την άγρια επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, ενώ ήδη δρομολογούνται τα επόμενα «επεισόδια» με το χτύπημα των επικουρικών συντάξεων και την κατάργηση των ΒΑΕ. Με τη μείωση μισθών και συντάξεων, την ώρα μάλιστα που το κόστος ζωής της λαϊκής οικογένειας αυξάνεται αμείωτα. Με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, ώστε να καταργηθεί κάθε δίχτυ προστασίας των εργαζομένων, να χτυπηθεί το αναντικατάστατο για την εργατική τάξη όπλο της συλλογικής διαπραγμάτευσης και διεκδίκησης. Με το ολοκληρωτικό ξεπούλημα των Υγείας, Παιδείας και Πρόνοιας στα μονοπώλια, υψώνοντας νέους ταξικούς φραγμούς για τα λαϊκά στρώματα, αλλά και με πλήρη προσαρμογή του περιεχομένου και του χαρακτήρα αυτών των υπηρεσιών στις απαιτήσεις των μονοπωλίων.

Εχουν ή δεν έχουν επιβάλει στο λαό συνθήκες χρεοκοπίας όλα αυτά τα μέτρα; Βυθίζεται ή δε βυθίζεται η ζωή του εργάτη σε αδιέξοδα, όταν δεν μπορεί καλά καλά να εξασφαλίσει στην οικογένειά του στέγη, φάρμακο, περίθαλψη; Εχει ή δεν έχει ξεκινήσει η χρεοκοπία για το λαό, όταν η ανεργία αποκτά εφιαλτικές διαστάσεις; Οταν καθημερινά αυξάνονται οι περιπτώσεις οικογενειών που δεν μπορούν να πληρώσουν για το ρεύμα και το τηλέφωνο του σπιτιού τους;

Η χρεοκοπία, για την αποφυγή της οποίας «κόπτεται» η κυβέρνηση, είναι αυτή που αφορά τα μονοπώλια. Το μόνο που τη νοιάζει είναι να μειώσει τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η κερδοφορία των πολυεθνικών. Να δυναμώσει την «ανταγωνιστικότητά» τους. Γι' αυτό και δε σταματά καθόλου να παραχωρεί και να σχεδιάζει νέα προνόμια για τις επιχειρήσεις: Είτε αυτά αφορούν φοροαπαλλαγές, είτε επέκταση της «ευελιξίας» της εργασίας, είτε συνολικά νέα «κίνητρα» για την επιχειρηματικότητα. Με τον «μπαμπούλα» της χρεοκοπίας φοβερίζουν το λαό για να σκύβει το κεφάλι και από πάνω να φωνάζει «σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω». Και τι έχει γίνει; Ο λαός μετρά μόνο νέα χτυπήματα, νέες θυσίες, νέα βάσανα.

Γι' αυτήν τη χρεοκοπία διαπραγματεύτηκε η κυβέρνηση στην προχτεσινή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, για το πώς τα μονοπώλια, που η ίδια εκπροσωπεί, θα επικρατήσουν των ανταγωνιστών τους, θα πάρουν μεγαλύτερο κομμάτι απ' την πίτα. Εφαρμόζοντας πολιτική που οδηγεί στη χρεοκοπία το λαό. Διεκδικεί δάφνες για την αποφασιστικότητα και το σχεδιασμό που επιδιώκει να ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες απαιτήσεις των μονοπωλίων. Για να ξεφύγει ο λαός από τη χρεοκοπία πρέπει να φροντίσει για την πολιτική χρεοκοπία όλων αυτών που προσφέρουν τα δικαιώματα και τις ανάγκες του βορά στα συμφέροντα των μονοπωλίων. Να πάρει μέτρα για να «χρεοκοπήσουν» αυτές οι πολιτικές δυνάμεις, ψηφίζοντας στις 7 και 14 Νοέμβρη «Λαϊκή Συσπείρωση». Γιατί έτσι μπορεί να μπουν και να δυναμώσουν τα θεμέλια της λαϊκής οργάνωσης και πάλης, με στόχο να χρεοκοπήσει μια και καλή η πλουτοκρατία. Μόνο τότε ο λαός θα ξεφύγει οριστικά από τη χρεοκοπία της δικής του ζωής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ