Σάββατο 30 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Κάντε το βήμα, μαζί με το ΚΚΕ

Στη Νομαρχία Αθήνας περιόδευσε χτες το πρωί ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο έντονος προβληματισμός των εργαζομένων, αλλά και η ανησυχία για το μέλλον αποτυπώθηκαν στις πλούσιες συζητήσεις που έγιναν κατά τη χτεσινή περιοδεία του Θανάση Παφίλη, υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής, στα δύο κτίρια της Νομαρχίας Αθήνας στη λεωφόρο Συγγρού.

Για αρκετές ώρες χτες το πρωί ο υποψήφιος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κουβέντιασε με τους εργαζόμενους της Νομαρχίας, οι οποίοι έθεσαν πολλά ερωτήματα, όπως αν «υπάρχουν χρήματα στα δημόσια ταμεία», «γιατί δανειζόμαστε;» κλπ. «Υπάρχει τεράστιος πλούτος, το θέμα είναι πού πήγε και πού πάει», υπογράμμισε ο Θ. Παφίλης. Και συνέχισε: Για παράδειγμα, το ΑΕΠ τα τελευταία 15 χρόνια αυξήθηκε κατά 5,5 φορές, τα κέρδη των επιχειρήσεων 28 φορές και το μεροκάματο 1 φορά. Επιπλέον, δε δανειστήκαμε για μισθούς, συντάξεις, για σχολεία, για παιδικούς σταθμούς κλπ. Δανειζόμαστε για να δίνουμε πάλι στους δανειστές μας, στις τράπεζες, στους βιομήχανους, τους επιχειρηματίες. Δανειστήκαμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, από τους οποίους κέρδισαν οι πολυεθνικές και τώρα τους δίνει και τα ολυμπιακά ακίνητα! Δανειζόμαστε για στρατιωτικές δαπάνες, για να δίνουμε φοροαπαλλαγές και άλλες διευκολύνσεις στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ο Θ. Παφίλης αναφέρθηκε ακόμα στο μύθο που λέει ότι «τα μέτρα παίρνονται λόγω του μνημονίου». Είναι μέτρα που παίρνονται και σε άλλες χώρες της ΕΕ και χωρίς μνημόνιο, είπε. «Τότε γιατί ήρθε το μνημόνιο;», ρώτησαν κάποιοι εργαζόμενοι. «Για να περάσουν τα μέτρα πιο γρήγορα, πιο εύκολα και πιο σύντομα. Για να φοβηθεί ο κόσμος την υποτιθέμενη χρεοκοπία, για να λειτουργήσει σαν μοχλός πίεσης», σημείωσε. Ενα ακόμη ζήτημα που τέθηκε είναι «πώς μπορούν να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας». Ο Θ. Παφίλης, αναφερόμενος στην περίπτωση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, είπε: «Θέλουν να κάνουν εκεί καζίνο και μαρίνες για γιοτ. Οι όποιες θέσεις εργασίας δημιουργηθούν θα είναι "μεσαιωνικές". Γιατί, αν γίνουν στο Ελληνικό ήπιες αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, αν γίνει μητροπολιτικό πάρκο, δε θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας; Και φυσικά εμείς εννοούμε σταθερή και πλήρη εργασία».

«Χρειάζονται, λοιπόν, εκλεγμένοι αγωνιστές, που να διεκδικούν μαζί με το εργατικό λαϊκό κίνημα. Από πέρυσι σας μιλήσαμε για τη θύελλα αντεργατικών μέτρων που ήρθε και δε μας πιστέψατε. Αν πατώσουν - όσο γίνεται - ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και ανέβει αιφνιδιαστικά το ΚΚΕ, θα αναθαρρέψει ο κόσμος, θα σηκώσει κεφάλι. Θα το σκεφτούν να πάρουν τα νέα μέτρα που έχουν έτοιμα. Κάντε το βήμα, διατηρώντας τις όποιες διαφωνίες σας, κι εμείς με μεγαλύτερη ευθύνη θα βρεθούμε την επόμενη μέρα πλάι σας, μπροστά στον αγώνα για το δρόμο ανάπτυξης που έχει ανάγκη ο λαός», επισήμανε ο υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ