Κυριακή 24 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Ατζέντα Εκδηλώσεων
Ατζέντα εκδηλώσεων
Κυριακή (24/12)
 • Η Αλίκη Καγιαλόγλου συνεχίζει τις χριστουγεννιάτικες εμφανίσεις της στο «Τσάι στη Σαχάρα» (Λαοδικείας 18, Ιλίσια). Θα παρουσιάζει, μέχρι την Τρίτη, ένα πρόγραμμα με τραγούδια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Πιατσόλλα και άλλων δημιουργών. Μαζί της, στο πιάνο, ο Βασίλης Μούστος. Εναρξη: 10.30μμ.
Τρίτη (26/12)
 • Συμπαραγωγή του ΟΜΜΑ και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής είναι η παράσταση του «Καρυοθραύστη», που ανεβαίνει από σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής. Το κλασικό αριστούργημα του Τσαϊκόφσκι θα παρουσιαστεί από το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε χορογραφία του Γάλλου Πιερ Λακότ. Τους ρόλους της Ζαχαρένιας Νεράιδας και του Πρίγκιπα ερμηνεύουν οι πρώτοι χορευτές της ΕΛΣ Αλίνα Στεργιανού και Στράτος Παπανούσης, αντίστοιχα. Τα εισιτήρια, πάντως, για όλες τις παραστάσεις του «Καρυοθραύστη» έχουν εξαντληθεί.
Τετάρτη (27/12)
 • Στην αίθουσα τέχνης «έκφραση» στη Γλυφάδα (Μεταξά και Φοίβης 11), φιλοξενείται έκθεση με πίνακες και καλλιτεχνικά αντικείμενα των: Σ. Δασκαλάκη, Α. Δρούγκα, Ο. Ζούνη, Χρ. Καρά, Γ. Κυριάκου, Ρ. Κωνσταντόγλου, Χρ. Μποκόρου, Δ. Μυταρά, Μ. Σπηλιόπουλου, Π. Φειδάκη, Γ. Χαδούλη κ.ά. Ακόμη, παρουσιάζονται κουτιά, βάζα, τασάκια, πιατέλες και άλλα χρηστικά αντικείμενα.
 • Υμνους της περιόδου του Δωδεκαημέρου (Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά - Θεοφάνεια) θα ερμηνεύσει ο Πέτρος Γαϊτάνος στη σημερινή του συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Συμμετέχει 20μελής Βυζαντινή Χορωδία με χοράρχη τον Γιάννη Τσάμη. Αφηγητής θα είναι ο Δημήτρης Καρέλης. Η συναυλία διοργανώνεται από το Σύλλογο Γονέων Παιδιών και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Θεσσαλονίκης.
Πέμπτη (28/12)
 • Το σχήμα Ηπειρώτικου πολυφωνικού τραγουδιού «Χαονία» εμφανίζεται σήμερα (10.30μμ), στις «Φωνές» (Αρτεμωνος 9, Ν. Κόσμος). Τραγούδια με γυμνές φωνές για τον έρωτα, την ξενιτιά, το θάνατο, την ανθρώπινη ύπαρξη.
Παρασκευή (29/12)

Η «καυτή» μπάντα «Yallopin' Hounds»
Η «καυτή» μπάντα «Yallopin' Hounds»
Πρεμιέρα, σήμερα, της νέας σκηνής της ΕΛΣ - θέατρο «Ακροπόλ» - με τη δημοφιλή οπερέτα του Νίκου Χατζηαποστόλου «Απάχηδες των Αθηνών». Για την παρουσίασή της συνεργάζονται λυρικοί τραγουδιστές και ηθοποιοί της πρόζας: Λυδία Αγγελοπούλου, Μάρα Θρασυβουλίδου, Νίνα Λοτσάρη, Ευδοκία Χατζηιωάννου, Αννα Φόνσου, Γιώργος Σταφέτας, Παύλος Κοντογιαννίδης, Θέμης Σερμιέ, Δημήτρης Σιγαλός, Γιάννης Σαμσιάρης, Γιώργος Μούτσιος, Νατάσα Τσακαρισιάνου, Αλεξάνδρα Ματθαιουδάκη κ.ά. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Ρεμούνδος, ενώ τη μουσική διεύθυνση ανέλαβαν, εκ περιτροπής, οι Γιώργος Νιάρχος και Χρύσανθος Αλισάφης. Τα σκηνικά είναι του Αντώνη Χαλκιά, η διεύθυνση χορωδίας του Κώστα Δρακάκη, οι χορογραφίες του Αγγελου Χατζή.

«Στον Αέρα» (κεντρική πλατεία Πετρούπολης) από σήμερα φιλοξενείται το τέταρτο Low Bap Festival, με συναυλίες, συζητήσεις, προβολές, αφιερώματα και πολλές εκπλήξεις.

Σάββατο (30/12)
 • Καυτό σουίνγκ από τη Ν. Υόρκη, αυτές τις μέρες στο «Χαφ Νοτ» (Τριβωνιανού 17, Μετς), όπου φιλοξενείται η μπάντα των «Yallopin' Hounds».
 • «Σύνταγμα - Ομόνοια και...» είναι ο τίτλος της μουσικο-θεατρικής παράστασης του χορογράφου Δημήτρη Παπάζογλου και της ερμηνεύτριας Πένυς Ξενάκη, που παρουσιάζεται στο «Τσάι στη Σαχάρα» (Λαοδικείας 18, Ιλίσια), μέσα από τραγούδια - σταθμούς του αιώνα που φεύγει.
 • «Καρυοθραύστης» από το Μπαλέτο της Λυρικής
  «Καρυοθραύστης» από το Μπαλέτο της Λυρικής
  Μελωδικό «Καρουζέλ» σήμερα στις «Φωνές» (Αρτεμωνος 9, Ν. Κόσμος), με τραγούδια από την Ελλάδα, Κ. Ιταλία, Πορτογαλία κ.α.

Το πολυφωνικό σχήμα «Χαονία»
Το πολυφωνικό σχήμα «Χαονία»

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org