Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 24 Δεκέμβρη 2000 - αριθ. φύλλου: 7859

ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΤΟ «ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ»
Θα φέρει ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ ΕΙΡΗΝΗ η πάλη των λαών

«Επί Γης ειρήνη», εύχονται οι απλοί άνθρωποι του μόχθου τούτες τις μέρες, μα η φωτιά του πολέμου δε σβήνει με ευχές. Στην Παλαιστίνη οι ιμπεριαλιστές σκοτώνουν το λαό γιατί παλεύει για τη δική του πατρίδα. Στην Τουρκία οι αγωνιστές πολιτικοί κρατούμενοι δολοφονούνται. Και στα Βαλκάνια η ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων επιβάλλει τη δική της βαρβαρότητα. Στη ζοφερή αυτή πραγματικότητα, το παγκόσμιο φιλειρηνικό κίνημα των λαών συντονίζει τη δράση του ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο. Αυτή η δράση γίνεται το σίγουρο όπλο για την επιβολή της ειρήνης από τους λαούς. Και η εργατική τάξη, ο λαός κάθε χώρας, βάζει τη δική του πέτρα στο χτίσιμο αυτού του θεμέλιου για το κοινό μέλλον τους. Τούτες τις μέρες το ΚΚΕ ολοκλήρωσε τις διαδικασίες του 16ου Συνεδρίου του. Που εξοπλίζει το Κόμμα, την εργατική τάξη και το λαϊκό κίνημα με τα αναγκαία εφόδια για να οργανωθεί το «αντίπαλο δέος» στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, για τη λαϊκή εξουσία στην Ελλάδα. Είναι η δική του συμβολή και στη διεθνή αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών, για να 'ρθει οριστικά η παντοτινή ειρήνη.


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Μέρα των παιδιών και των ελπίδων τους

Παραμονή Χριστουγέννων σήμερα και μεγάλο μέρος της χώρας έχει ντυθεί στα άσπρα. Ισως, για να κάνει χάρη στα παιδιά. Γιατί, η σημερινή, αλλά και οι επόμενες μέρες ανήκουν πρώτα και κύρια στα παιδιά, στις προσδοκίες και τις ελπίδες τους, για ένα διαφορετικό, ειρηνικό και δημιουργικό αύριο.


Προσφορές
  • Στη μνήμη της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΠΟΠΗΣΠαπανικολάου - ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, που πέθανε στις 16 του Δεκέμβρη, ο Αντώνης Σωτηρόπουλος πρόσφερε, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου 500.000 δρχ.
  • Η Γαρυφαλιά Δαρίβα προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Κηφισιάς, 500.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο, στη μνήμη του αγαπημένου συντρόφου της, Κηφισιώτη αγωνιστή ΚΩΣΤΑ ΔΑΡΙΒΑ, ο οποίος «έφυγε» πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ, παραμονή Χριστουγέννων του 1984.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΛΑΣΣΑ από τη Ζαγορά Πηλίου, με τη συμπλήρωση 7 χρόνων από το θάνατό του, η σύζυγος Χαρίκλεια, τα παιδιά του Μιχάλης, Βέργος, Φανή και ο εγγονός του Κωνσταντίνος προσφέρουν, μέσω «Ριζοσπάστη», 300.000 δρχ.


ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Προϋπολογισμός ληστείας του λαού

Αν ο προϋπολογισμός είναι πλεονασματικός, δε δείχνει τίποτε άλλο παρά πλεόνασμα υπερεκμετάλλευσης του λαού, πλεόνασμα αντι-δημοκρατίας, πλεόνασμα κρατικής καταστολής και εργοδοτικής βίας, σημείωσε η Αλ. Παπαρήγα, μιλώντας προχτές στη Βουλή. Ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει σήμερα εκτενή αποσπάσματα της ομιλίας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org