Κυριακή 31 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Τα «μικρά» αθλήματα

Το πολυσυζητημένο 2000 που ήδη βρίσκεται στη δύση του, άφησε πίσω πολλές και σπουδαίες επιτυχίες αθλητών της χώρας μας που έλαβαν μέρος σε εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ας δούμε όμως αναλυτικά το τι συνέβη σε κάθε άθλημα ξεχωριστά:

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Ο Βασίλης Δεμέτης αναδείχτηκε 1ος στα 400μ. μεικτής ατομικής και 3ος στα 1.500μ. ελεύθερο στους Ευρωπαϊκούς Νέων. Σημειώνεται ότι η Ελλάδα είχε να «δει» χρυσό μετάλλιο από τη δεκαετία του '80. Γυναίκες: Η Ζωή Δημοσχάκη πήρε την 4η θέση στα 200μ. ελεύθερο στους Ευρωπαϊκούς. Η Αρτεμις Δάφνη 6η (400μ. μεικτής) και 7η (ελευθέρας) στο Ευρωπαϊκό 25άρας πισίνας.

ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ: Ο Γιώργος Ιωνάς αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης στα 62Κ., ο Μιχάλης Κωτσόπουλος 3ος στους Ευρωπαϊκούς (+84κ.), ο Νίκος Ζήκος (54κ.) 2ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων και ο Παναγιώτης Σοφιανός (72κ.) 3ος στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Γυναίκες: Η Ελισάβετ Μυστακίδου (72κ.) αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης και 3η στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Μόρφω Δροσίδου (67κ.) 3η στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και η Καλλιόπη Παπαϊωάννου (63κ.) 3η στον ίδιο θεσμό.

ΤΕΝΙΣ: Ο Σόλων Πέππας μπήκε στους 150 κορυφαίους αθλητές του κόσμου.

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ: Ο Καλίνικος Κρεάνκα «σάρωσε» στην Ευρώπη καθώς κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο διπλό του Ευρωπαϊκού, ενώ ο Δανιήλ Τσόκας πήρε το χάλκινο στο μεικτό του Ευρωπαϊκού. Σε εθνικό επίπεδο η εθνική μας αναδείχτηκε 3η στη «Σούπερ Λίγκα».

ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ: Αναδείχτηκε 15ος στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ.

ΜΠΑΝΤΜΠΙΝΤΟΝ: Στους Βαλκανικούς παίδων ο Παναγιώτης Σκαρλάτος πήρε το ασημένιο στο απλό και χρυσά στο μεικτό και στο διπλό. Στους Βαλκανικούς ως 17 ετών πήρε το χάλκινο στο διπλό. Η Αντωνία Καραγκιαούριδου πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο απλό, χρυσό στο μεικτό και ασημένιο στο διπλό στους Βαλκανικούς κορασίδων.

ΞΙΦΑΣΚΙΑ: Ο Γιώργος Μανέτας κατατάχτηκε 6ος στους Ευρωπαϊκούς Νέων στη σπάθη, ενώ η Νίκη Σιδηροπούλου πήρε την 6η θέση σε αγώνα του Παγκόσμιου Κυπέλλου ξίφους μονομαχίας.

ΠΥΓΜΑΧΙΑ: Ο Αντώνης Γιαννούλας (75κ.) αναδείχτηκε 9ος στους Ολυμπιακούς.

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ: Ο Διονύσης Γεωργακόπουλος πήρε την 16η θέση στους Ολυμπιακούς στο ελεύθερο πιστόλι και η Αγη Κασούμη την 32η στο αεροβόλο.

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ: Η Ευαγγελία Ψαρρά έγινε η πρώτη Ελληνίδα που προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς. Εκεί πήρε την 42η θέση.

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ: Ο Γιάννης Γαβριηλίδης αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης νέων και 4ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νέων (3μ.) από σταθερό βατήρα.

ΤΖΟΥΝΤΟ: Ο Διονύσης Ηλιάδης (100κ.) πήρε την 7η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων.

ΤΡΙΑΘΛΟ: Ο Βασίλης Κρομμύδας αναδείχτηκε 33ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ: Ο Βασίλης Δημητριάδης πήρε την 1η θέση στη γιγαντιαία τεχνική κατάβαση στο «Πάολα Καπ» στη Γαλλία και ο Μάρκος Χατζηκυριακίδης κατατάχτηκε 6ος στο σνόουμπορντ στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο στην Αυστρία.

ΧΟΚΕΪ: Ο Γιώργος Φούντας αναδείχτηκε καλύτερος τερματοφύλακας στο 10ο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εθνών εφήβων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ