Κυριακή 31 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
Με νέα ανάρτηση στο νέο αιώνα

Τη νέα υδροενεργητική ανάρτηση τρίτης γενιάς έχει ενσωματώσει η CITROEN στο νέο C5. Η νέα ανάρτηση περιλαμβάνει ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο υδραυλικό σύστημα που συνδυάζει πληροφορίες, που συλλέγει από αισθητήρες, αναλύει την κατάσταση του δρόμου και αναλόγως μεταβάλλει το ύψος του αυτοκινήτου. Η μεταβολή επιτυγχάνεται με την αυξομείωση της ποσότητας των υγρών της ανάρτησης που είναι 100% συνθετικά και μεγάλης αντοχής.

Το C5 δε μεταβάλλει το ύψος του όταν κινείται με ταχύτητα 110 χλμ/ώρα σε ομαλό αυτοκινητόδρομο, όταν ξεπεράσει αυτό το όριο χαμηλώνει το εμπρός μέρος κατά 1,5 και το πίσω κατά 11 εκατοστά. Αν η ταχύτητα πέσει κάτω από τα 90 χλμ/ώρα τότε επανέρχεται στην αρχική ρύθμιση. Αν η κίνηση γίνεται σε ανώμαλο οδόστρωμα και με ταχύτητες μικρότερες των 70 χλμ/ώρα το ύψος αυξάνει κατά 1,3 εκατοστά. Η προσαρμογή στο στιλ οδήγησης γίνεται με βάση τα τελευταία 60 δευτερόλεπτα, εκτός αν πατηθεί το κουμπί σπορτ οπότε η επιλογή είναι το καλύτερο δυνατό κράτημα.

Το νέο C5, το οποίο αναμένεται με την έλευση του νέου έτους φορά ένα V εξακύλινδρο κινητήρα 3 λίτρων απόδοσης 210 ίππων εξοπλισμένο με αυτόματο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ