Κυριακή 31 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Μια από τα ίδια

Μια χρονιά παρόμοια με τις άλλες μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή που φεύγει για το ελληνικό χάντμπολ, καθώς μέτρησε και καλές στιγμές, αλλά και άσχημες. Εκτός από τα αγωνιστικά, το σκηνικό στην Ομοσπονδία άλλαξε, καθώς ύστερα από πολύ καιρό, τα ηνία της ανέλαβε μια κίνηση, που, όπως αποδείχτηκε από το αποτέλεσμα, στηρίχτηκε σχεδόν από όλους τους ανθρώπους του αθλήματος.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Πανελλήνιος έκανε τη μεγάλη έκπληξη στους άνδρες. Η ομάδα της Κυψέλης, φτάνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό πρωταθλήματος κατάφερε να επιβληθεί του «πρωτάρη», επίσης, Κιλκίς και σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο. Εκτός όμως από το πρωτάθλημα, οι «κυανόλευκοι» κατέκτησαν και το κύπελλο, με «θύμα» αυτή τη φορά τον Αρχέλαο Κατερίνης. Στην Ευρώπη, παρά την ήττα του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, μπόρεσε και έκανε μια αξιόλογη πορεία στο Κύπελλο Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, όπου και τελικά αποκλείστηκε στη γ` φάση του θεσμού.

Στις γυναίκες, κύπελλο και πρωτάθλημα ήταν για άλλη μια φορά υπόθεση της Αναγέννησης Αρτας. Οι παίκτριες του Τίμπι Μίλεα, χωρίς να συναντήσουν προβλήματα, κατέκτησαν το Κύπελλο Ελλάδος αφού νίκησαν τον Φίλιππο Βεροίας, ενώ στο πρωτάθλημα είχαν το απόλυτο στις νίκες. Εκτός συνόρων, η Αναγέννηση προκρίθηκε για 4η φορά στην ιστορία της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τη χρονιά που πέρασε, στη χώρα μας, διεξήχθη το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, χωρίς όμως αυτό να το εκμεταλλευτεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Η Εθνική μας ομάδα, αν και παρουσιάστηκε σαν ένα από τα φαβορί, έδειξε το χειρότερό της πρόσωπο, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τη συνέχεια των αγώνων χωρίς να συλλέξει ούτε ένα βαθμό.

Τέλος, η Εθνική ομάδα των ανδρών, παρά τις δύο νίκες της επί του Βελγίου και της ΠΓΔΜ, δεν μπόρεσε να προκριθεί στα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το χρόνο που μας εγκαταλείπει, προσλήφθηκε για τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή ο Ουλφ Σέφερτ, που θεωρείται ένας από τους πιο καταξιωμένους τεχνικούς στον ευρωπαϊκό χώρο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ