Τετάρτη 13 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Κλήρωση για τη συμμετοχή στο μάθημα!

Ούτε ένας σπουδαστής να μη μείνει εκτός εργαστηρίου απαιτεί η Επιτροπή Αγώνα

Το πρόβλημα του διπλασιασμού των πρωτοετών σπουδαστών και της απουσίας των απαραίτητων υποδομών έχει δημιουργήσει τραγελαφικές καταστάσεις στα ΤΕΙ. Η λύση που βρήκε το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής της ΣΕΥΠ του ΤΕΙ Αθήνας είναι ...να γίνεται κλήρωση και απ' αυτή να προκύπτει ποιοι θα παρακολουθούν τα μαθήματα!

Το απαράδεκτο αυτό γεγονός καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) στη ΣΕΥΠ, σημειώνοντας ότι «το αποτέλεσμα της κλήρωσης ήταν να μείνουν έξω από τα εργαστήρια 85 σπουδαστές από τα 2 πρώτα έτη»! Αμέσως «ακολούθησε δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ΤΕΙ Αθήνας από δεκάδες σπουδαστές που διεκδίκησαν να μη μείνει ούτε ένας σπουδαστής έξω από τα εργαστήριά του. Η διοίκηση του ΤΕΙ δεσμεύτηκε να δημιουργηθούν κι άλλα τμήματα το επόμενο διάστημα, ώστε να παρακολουθήσουν τα εργαστήρια όλοι οι σπουδαστές, μέχρι τότε όμως δεκάδες σπουδαστές παραμένουν στον αέρα».

Η Επιτροπή Αγώνα του ΜΑΣ σημειώνει ότι «για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε η άθλια κατάσταση που επικρατεί στα ΤΕΙ και τα οξυμένα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν καθημερινά χιλιάδες σπουδαστές. Δε φτάνει που οι σπουδαστές και οι γονείς τους πληρώνουν χιλιάδες ευρώ σε ενοίκια, εισιτήρια, υλικά, εργασίες κλπ., έρχονται τώρα αντιμέτωποι με το να μη χωράνε στις αίθουσες και τα τμήματα των εργαστηρίων και να χάσουν μια ολόκληρη χρονιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ