Τετάρτη 13 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Μόνιμο προσωπικό για ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό έργο

«Να εξασφαλιστούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι πρακτικές ασκήσεις», αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του συλλόγου φοιτητών

Κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας για το φλέγον θέμα της πρακτικής άσκησης, η οποία φέτος δεν μπορεί να γίνει λόγω έλλειψης προσωπικού, αποφάσισε, χτες, η Γενική Συνέλευση (ΓΣ) φοιτητών του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής Προσχολικής Ηλικίας (ΤΕΑΠΗ) του Πανεπιστημίου Αθήνας. Υπενθυμίζουμε ότι σε όλα τα παιδαγωγικά τμήματα της χώρας μειώθηκαν οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί και, στην ουσία, έχουν ανασταλεί οι πρακτικές ασκήσεις που αποτελούν απαραίτητο μέρος του υποχρεωτικού προγράμματος. Η Γενική Συνέλευση ψήφισε τη συνολική πρόταση της Επιτροπής Αγώνα Παιδαγωγικών του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και σε συντονισμό με το ΠΤΔΕ (σ.σ. το άλλο παιδαγωγικό τμήμα των δασκάλων) θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας αύριο στις 12 το μεσημέρι, με προσυγκέντρωση στη σχολή στις 10.30.

Για το θέμα οι φοιτητές του ΤΕΑΠΗ διεκδικούν «να εξασφαλιστούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι πρακτικές ασκήσεις. Πρόσληψη αποκλειστικά μόνιμου εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού, καινούριες αίθουσες διδασκαλίας και εργαστηρίων για τις ανάγκες λειτουργίας του εκπαιδευτικού έργου. Η πρακτική άσκηση να αποτελεί οργανικό κομμάτι της παιδαγωγικής διαδικασίας πάνω στο επιστημονικό αντικείμενο, εποπτευόμενο ουσιαστικά από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, με 6ωρη απασχόληση και αποδοχές 8ωρου, πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και άδειες κατά τις εξεταστικές περιόδους».

Στην απόφαση του Συλλόγου σημειώνεται ότι η Ανώτατη Εκπαίδευση αντιμετωπίζει προβλήματα λειτουργίας λόγω «των περικοπών των κρατικών κονδυλίων έως και 40%, της έλλειψης διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, των ανεπαρκών υποδομών». Στο ΤΕΑΠΗ, συγκεκριμένα, τα προβλήματα είναι ιδιαίτερα οξυμένα, αφού έτσι κι αλλιώς δεν καλύπτονταν οι ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Πλέον, το πρόβλημα διογκώνεται με τον περιορισμό των αποσπάσεων στην πρακτική άσκηση. Τέλος, συνδέεται η μεθοδευμένη υποτίμηση των σπουδών με τις νέες αναδιαρθρώσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση, αλλά και με τα σχέδια για τον ευέλικτο εκπαιδευτικό - μάνατζερ για το σχολείο της αγοράς.

  • Η ΓΣ τμήματος του ΤΕΑΠΗ (συλλογικό διοικητικό όργανο του Τμήματος), σε συνεδρίασή της στις 8 Οκτώβρη, μετά την αναστολή λειτουργίας του τμήματος για μια εβδομάδα, αποφάσισε την έναρξη των μαθημάτων, αλλά και την προσωρινή αναστολή της πρακτικής άσκησης «με σοβαρό κίνδυνο ολοκλήρωσης των σπουδών» των φοιτητών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ