Τετάρτη 13 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΕΚ ΑμΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Αγνωστο το πότε θα λειτουργήσει η σχολή!

Συζητήθηκε χτες σχετική Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή. Παραδέχτηκε το πρόβλημα ο αναπληρωτής υπουργός, αλλά δε δεσμεύτηκε για το πότε θα λυθεί

Αφησαν χωρίς χρηματοδότηση τη μόνη επαγγελματική σχολή ατόμων με αναπηρία στην Αττική, με αποτέλεσμα σήμερα να μη λειτουργεί! Την παραδοχή αυτή έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, απαντώντας χτες στη Βουλή σε Ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ, Βέρας Νικολαΐδου, σχετικά με τη σχολή (ΚΕΚ ΑμΕΑ) η οποία εδρεύει στο Γαλάτσι. Η Β. Νικολαΐδου απαίτησε την άμεση επαναλειτουργία της, τονίζοντας ότι το πρόβλημα της ανεργίας των ΑμΕΑ είναι ιδιαίτερα οξυμένο.

«Η κατάσταση που υπάρχει είναι τραγική» τόνισε παρεμβαίνοντας η Β. Νικολαΐδου, προσθέτοντας ότι η σχολή «ενώ έπρεπε να είχε ανοίξει από την 1η Οκτώβρη, παραμένει κλειστή» και την ίδια στιγμή δεν υπάρχει «ούτε ένα ευρώ στον προϋπολογισμό της». Επισήμανε ότι είναι «απλήρωτοι οι καθηγητές», αλλά και ότι «η εκπαίδευση αυτή απευθύνεται σε πολύ μικρότερο αριθμό αναπήρων από αυτούς που μπορούν να συμμετέχουν». Σχολιάζοντας τη μη χρηματοδότηση της σχολής, η βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι «χρηματοδότηση για τις μη κυβερνητικές οργανώσεις για δήθεν φιλανθρωπία υπάρχει. Για τις τράπεζες υπάρχει, και δεν προβλέφθηκε χρηματοδότηση για τα σχολεία των ΑμΕΑ». Τέλος, όσον αφορά τις προσλήψεις μέσω διαγωνισμού ατόμων με αναπηρίες στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, η Β. Νικολαΐδου είπε πως «θα έπρεπε να έχουν γίνει από το 1998 12 διαγωνισμοί και έχουν γίνει μόνον 4»(!), ενώ «η ανεργία στο χώρο των ΑμΕΑ μαστίζει»...

Στην προηγούμενη κυβέρνηση επέρριψε την ευθύνη για τη μη λειτουργία της σχολής ο Γ. Κουτρουμάνης, υποστηρίζοντας ότι «υπήρξε πρόβλημα χρηματοδότησης αφού η εποπτεύουσα αρχή μεταφέρθηκε στο υπουργείο Εργασίας το 2007 χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για χρηματοδότηση». Πρόσθεσε ότι η σχολή «θα ενταχθεί πάλι στον ΟΑΕΔ για να υπάρχει κάλυψη» και «θα προωθήσουμε άμεσα την απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση». Οσον αφορά το χρόνο λειτουργίας της σχολής, ο αναπληρωτής υπουργός απέφυγε να τοποθετηθεί συγκεκριμένα. Συνολικά παραδέχθηκε ότι σχετικά με τα ΑμΕΑ «υπάρχει σημαντικό έλλειμμα στην κάλυψη των αναγκών».

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας από μαθητές και εργαζόμενους

Στο μεταξύ, νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 2 μ.μ στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) οργανώνουν μαθητές και εργαζόμενοι του ΚΕΚ ΑμΕΑ Γαλατσίου. Στην κινητοποίηση καλούν και η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Τυφλών (ΕΣΚ Τυφλών) και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), που όλα αυτά τα χρόνια πρωτοστατούν στους αγώνες ενάντια στο κλείσιμο και τη διάλυση της Σχολής. Απαίτησή τους είναι να δοθούν τώρα όλα τα απαραίτητα κονδύλια και να λειτουργήσει άμεσα η σχολή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ