Τετάρτη 13 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εισαγγελική παρέμβαση για τις μαθητικές κινητοποιήσεις

Εισαγγελική παρέμβαση μετά απειλών για τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των μαθητών στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκε χτες το βράδυ. Σημειώνεται ότι η επιχείρηση καταστολής - τρομοκράτησης του πολύτροπου αγώνα των μαθητών από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης εκτυλίσσεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια και μάλιστα κατά πανομοιότυπο τρόπο. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις η καταδίκη από το το ΚΚΕ και την ΚΝΕ της επιχείρησης τρομοκράτησης και καθυπόταξης του μαθητικού κινήματος ήταν άμεση. Απαράδεκτο όμως παραμένει και το γεγονός ότι εξακολουθεί να παραμένει σε ισχύ από το 1999 η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ποινικοποιεί τους αγώνες των μαθητών.

Με το έγγραφό του προς τις δύο διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Θεσσαλονίκης, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ζητά να γίνει ενημέρωση όλων των διευθυντών, των καθηγητών και προέδρων συλλόγων του νομού Θεσσαλονίκης, «ώστε να μην απαιτηθεί η δρομολόγηση ποινικών διαδικασιών για την επίλυση του προβλήματος»(!).

«Οι διευθυντές των σχολείων και οι καθηγητές οφείλουν να παρέμβουν συμβουλευτικά προς τους μαθητές, ώστε αυτοί να αντιληφθούν ότι η συμπεριφορά τους αυτή (κατάληψη σχολικών συγκροτημάτων και διακοπή της λειτουργίας των σχολείων) συνιστά αξιόποινη πράξη», αναφέρει το έγγραφο.

Από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων ζητά ο εισαγγελέας να ενημερώσουν τους γονείς των καταληψιών «ότι σε περίπτωση που παραλείπουν να αποτρέψουν τα παιδιά τους από τη διάπραξη των παραπάνω αξιόποινων πράξεων τελούν την αυτεπαγγέλτως διωκόμενη πράξη της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων».

Η ΚΟΘ του ΚΚΕ

Σε σχετική ανακοίνωσή του το Γραφείο της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟΘ του ΚΚΕ, σημειώνει: «Για μια ακόμη χρονιά ο προϊστάμενος πρωτοδικών παρεμβαίνει για την ποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων, αποδεικνύοντας περίτρανα τον ταξικό χαραχτήρα της δικαιοσύνης, να "συνετίζει" και να εκφοβίζει το λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα, να προσπαθεί να επιβάλλει το μαστίγιο της κρατικής πολιτικής του κεφαλαίου. Το έγγραφο που έφτασε στις διευθύνσεις και απευθύνεται σε γονείς και καθηγητές στόχο έχει να μετατρέψει γονείς και εκπαιδευτικούς σε παιδονόμους της κυρίαρχης πολιτικής στα σχολεία, σε χωροφύλακες απέναντι στους αγωνιζόμενους μαθητές. Απειλεί τους ίδιους τους γονείς με μηνύσεις και διώξεις

Αυτό είναι το νέο σχολείο που οραματίζονται τα μονοπώλια και η αρμόδια υπουργός, το σχολείο των διώξεων και των συλλήψεων, το σχολείο που χωράει στα εκπαιδευτικά του προγράμματα μόνο την κυρίαρχη ιδεολογία και πολιτική.

Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται πως οι νόμοι ειδικά όταν υπερασπίζονται το δίκιο των επιχειρηματιών είναι βαθιά άδικοι και αντιλαϊκοί.

Αποδεικνύεται πως οι τρομονόμοι και τα μέτρα καταστολής έχουν ένα και μοναδικό στόχο το λαϊκό κίνημα.

Καμία σχέση δεν έχουν οι αγωνιστές μαθητές, που παλεύουν για να μην πληρώσουν οι γονείς τους και οι ίδιοι την κρίση, με τα "στημένα επεισόδια" και ζημιές που γίνονται από εξωσχολικούς, από γεγονότα που αποτελούν βούτυρο στο ψωμί της κυβερνητικής προπαγάνδας και της καταστολής.

Είναι φανερό πως τα χειρότερα έρχονται, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την απλόχερη στήριξη ΝΔ και ΛΑΟΣ, αξιοποιώντας τους κρατικούς και μη υπάλληλους της, κάθε μέσο που διαθέτει, θα επιτίθεται στο λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα που αντιστέκεται και αντεπιτίθεται στα σχέδιά τους. Ο ίδιος ο λαός μπορεί να αχρηστεύσει κάθε πράξη καταστολής και εκφοβισμού.

Οσο για την προτροπή του κυρίου Μπακέλα, άξιος ο μισθός του».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Η κυβέρνηση έχει την πολιτική ευθύνη για την ένταση της καταστολής»(2016-10-27 00:00:00.0)
Απαντάει με αυταρχισμό στους δίκαιους αγώνες των μαθητών!(2016-10-22 00:00:00.0)
Με το καρότο και το μαστίγιο η κυβέρνηση(2015-11-03 00:00:00.0)
Νέα εισαγγελική παρέμβαση για τις μαθητικές καταλήψεις(2012-10-17 00:00:00.0)
Μαθητική απάντηση στην προσπάθεια τρομοκράτησης(2010-11-26 00:00:00.0)
«Τρομοκρατική» εισαγγελική παρέμβαση για τους μαθητές(2010-11-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ