Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΑΠίτες σε εργολαβία τρόμου

Μετά την επίθεση στη Νομική της Αθήνας, η ΔΑΠ χτύπησε προχτές και στο ΤΕΙ της Θεσσαλονίκης. Οταν είδε ότι δεν πιάνει ο φόβος της εξεταστικής και η πλειοψηφία των σπουδαστών στη ΓΣ της ΣΕΥΠ αποφάσισε συνέχιση της κατάληψης και νέα κινητοποίηση την Πέμπτη, ανέλαβε να «πειθαρχήσει» τους σπουδαστές με καδρόνια και καρέκλες, καταστρέφοντας ταμπλό, τραπεζάκια, τραυματίζοντας ακόμη και σπουδαστές. Επικεφαλής της επίθεσης ήταν δύο πρωτοκλασάτα στελέχη της ΔΑΠ ΤΕΙ Θεσσαλονίκης που έδωσαν το σύνθημα στους άλλους 40 τρομοΔΑΠίτες και άρχισαν να χτυπούν ανελέητα.

Είχαν προηγηθεί αποφάσεις συνέχισης του αγώνα και από τις ΓΣ των σχολών ΣΤΕΦ και ΣΤΕΓ του ΤΕΙ.

Η Συντονιστική Επιτροπή ΣΕΥΠ, με ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει: «Δεν τρομοκρατούμαστε!»

Την ίδια ώρα, η ΔΑΠ στο ΤΕΙ Κοζάνης, ανακοίνωσε λήξη της κατάληψης την ώρα της ΓΣ, ενώ δεν επέτρεψε στους σπουδαστές να ψηφίσουν και φυσικά δεν επέτρεψε να εκφραστεί και καμία διαφορετική τοποθέτηση. Κάτι «αριστερά» σχήματα καθόταν έξω από το χώρο της ΓΣ και η ΠΑΣΠ σφύριζε αδιάφορα. Οι εκπρόσωποι της ΠΚΣ αντέδρασαν, κατήγγειλαν τη διαδικασία παρωδία και το «πραξικόπημα» της ΔΑΠ και κάλεσαν τους σπουδαστές σήμερα να συμμετέχουν μαζικά σε νέα Γενική Συνέλευση για να καθορίσουν τις εξελίξεις με βάση τις πραγματικές τους διαθέσεις κόντρα στην τρομοκρατία και την αυθαιρεσία που επιχειρεί να επιβάλει η ΔΑΠ.

Χτες η ΔΑΠ ξαναχτύπησε: Με καμιά τριανταριά φουσκωτούς από τα νυχτομάγαζα εμφανίστηκε στη Γενική Συνέλευση του Παντείου, και στην προσπάθειά της να φιμώσει τη φωνή της ΠΚΣ, ένας από τους νταήδες της Συγγρού γρονθοκόπησε το συνδικαλιστή και μέλος της ΠΚΣ Νίκο Τσιμογιάννη. Το αποτέλεσμα: Η κατάληψη συνεχίζεται, το ίδιο και ο αγώνας...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ