Παρασκευή 5 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΕΙ
Συγκροτήθηκε Συντονιστικό Αγώνα

Σε ένα σημαντικό βήμα για τη συνέχιση και την ενδυνάμωση του αγώνα τους προχωρούν οι σπουδαστές της Αθήνας, συγκροτώντας Συντονιστικό όργανο σπουδαστικών συλλόγων, επιτροπών εξαμήνων και συνδικαλιστών. Το Συντονιστικό συγκροτήθηκε σε κοινή σύσκεψη των σπουδαστών μετά την προχτεσινή διαδήλωση, που πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας και κατέληξε σ' ένα ολοκληρωμένο αγωνιστικό πλαίσιο, με το οποίο οι σπουδαστές απαιτούν συνολική λύση στο πρόβλημα των ΤΕΙ, προτείνουν άμεσα μέτρα για τη λειτουργία των ιδρυμάτων και καλούν σε κοινή δράση όλους τους συλλόγους και τους σπουδαστές.

Αμεσα, το Συντονιστικό καλεί σε συγκρότηση επιτροπών αγώνα σε κάθε σχολή, Τμήμα, εξάμηνο, συμβολικές καταλήψεις στις διοικήσεις των σχολών στις 24 Νοέμβρη, παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Συνελεύσεις που ψηφίζονται προϋπολογισμοί ΤΕΙ, συσκέψεις με φορείς του συνδικαλιστικού, λαϊκού κι εργατικού κινήματος και προσπάθεια για δημιουργία αντίστοιχου πανελλαδικού συντονιστικού.

Η τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ΤΕΙ είναι γνωστή, όπως γνωστή και δεδομένη για το Συντονιστικό είναι και η αιτία αυτής της κατάστασης: η κυβερνητική πολιτική που είναι απόλυτα συνδεδεμένη στο άρμα της ΕΕ και των πολυεθνικών. Απέναντι σ' αυτή το Συντονιστικό καλεί σε πάλη για «Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, δημόσια και δωρεάν, χωρίς αναχρονιστικούς διαχωρισμούς σε πανεπιστημιακή και τεχνολογική εκπαίδευση, χωρίς κατηγοριοποίηση ιδρυμάτων και σχολών, με αποσαφηνισμένα επιστημονικά αντικείμενα, με προγράμματα σπουδών ανώτατου χαρακτήρα, όλη τη γνώση και τα επαγγελματικά δικαιώματα μέσα στο πτυχίο και κατ' επέκταση, πτυχία με αξία ώστε να αρκούν για σταθερή δουλιά με δικαιώματα χωρίς άλλες προϋποθέσεις».

Παράλληλα, απαιτούν να μην εφαρμοστούν οι αποφάσεις της Μπολόνια, να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα των Ιδρυμάτων και η τροπολογία που βάζει τα Τμήματα των ΤΕΙ να διαλέξουν ανάμεσα στο κλείσιμο ή την ιδιωτικοποίηση. Διεκδικούν γενναία χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό, δωρεάν σίτιση, στέγαση και συγγράμματα για όλους τους σπουδαστές και κάλυψη των αναγκών των Ιδρυμάτων ώστε να μη χάνεται ούτε μια ώρα μαθήματος ή εργαστηρίου (άμεση μαζική προκήρυξη θέσεων μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού πλήρους κι αποκλειστικής απασχόλησης, κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων, άμεση πληρωμή των εκτάκτων που βρίσκονται τώρα στα Ιδρύματα και κάλυψη με διοικητικό προσωπικό). Στο πλαίσιό τους περιλαμβάνονται επίσης αιτήματα για στήριξη των άνεργων πτυχιούχων και των εργαζόμενων σπουδαστών.

Στο Συντονιστικό συμμετέχουν οι σπουδαστικοί σύλλογοι ΣΤΕΦ Πειραιά και ΣΓΤΚΣ Αθήνας, οι επιτροπές εξαμήνων: Α' και Ε' Κοινωνικής Εργασίας (ΣΕΥΠ), Γ' και Δ' Βρεφονηπιοκομίας (ΣΕΥΠ), Α' και Β' Υπολογιστικών Συστημάτων (ΣΤΕΦ Πειραιά), Α' Πληροφορικής (ΣΤΕΦ Αθήνας) και Α' Γραφιστικής (ΣΓΤΚΣ) καθώς και εφτά συνδικαλιστές σπουδαστές (μέλη Διοικητικών Συμβουλίων) διαφόρων συλλόγων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διήμερο αγωνιστικής δράσης για τη στέγαση των σπουδαστών(2014-10-23 00:00:00.0)
Σε εγρήγορση φοιτητές και σπουδαστές(2007-12-06 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις για την Παιδεία(2007-12-05 00:00:00.0)
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες και συνελεύσεις(2007-10-24 00:00:00.0)
Δυναμώνει ο αγωνιστικός πόλος(2002-04-19 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις σήμερα σε Αθήνα και άλλες πόλεις(1998-12-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ