Παρασκευή 5 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΠΥΡΟΣ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ
Ξεπουληθείτε στις επιχειρήσεις!

Κυνικός ο υφυπουργός Παιδείας σε χτεσινή τοποθέτησή του σε ημερίδα του ΤΕΙ Πειραιά

Οι επιχειρήσεις θα παραγγέλνουν την έρευνα και τις «καινοτομίες» που έχουν ανάγκη για τη διεύρυνση των κερδών τους και τα ΤΕΙ θα πληρώνονται για να την παράγουν! Αυτή η κυνική ομολογία προέρχεται από τα χείλη του υφυπουργού Παιδείας Σπ. Ταλιαδούρου που παραβρέθηκε και μίλησε χτες σε ημερίδα που διοργάνωσε το ΤΕΙ Πειραιά με θέμα «Επιχειρείν στα ΤΕΙ», όπου αναπτύχθηκαν τα αποτελέσματα του Προγράμματος «Επιχειρείν στα ΤΕΙ Πειραιά και Καλαμάτας».

Ο υφυπουργός ομολόγησε ότι οι ανάγκες του καπιταλισμού και του κέρδους υπαγορεύουν την καινοτομία: «Η ανάγκη για καινοτομία προέρχεται από τρεις βασικούς παράγοντες. Την τεχνολογική αλλαγή, την παγκοσμιοποίηση της οικονομίας και τη γενικότερη ανάγκη να παράγουμε γρηγορότερα, αποτελεσματικότερα και με καλύτερο κόστος», είπε χαρακτηριστικά κι έδειξε στα ΤΕΙ το δρόμο για το πλήρες ξεπούλημά τους στις επιχειρήσεις, αναγνωρίζοντας στην κυβέρνηση το ρόλο διαμόρφωσης του κατάλληλου θεσμικού πλαίσιο γι' αυτό το ξεπούλημα που το ονομάζει «συνεργασία».

«Με αυτή τη συνεργασία - είπε συγκεκριμένα - οι επιχειρήσεις θέτουν το επιχειρηματικό πλαίσιο γνωρίζοντας τις ανάγκες της αγοράς αλλά και τη θέση του ανταγωνισμού. Τα ερευνητικά - εκπαιδευτικά Ιδρύματα είναι αυτά που παράγουν τις καινοτόμες τεχνολογικά εφαρμογές. Τέλος, η Κυβέρνηση είναι αυτή που θέτει τους κανόνες συνεργασίας, δημιουργεί το οικονομικό περιβάλλον λειτουργίας αλλά ταυτόχρονα υποστηρίζει ενεργά αυτές τις επιχειρηματικές δράσεις». Τα επιπλέον σχόλια είναι περιττά!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ