Τετάρτη 6 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...

Ο Α. ΑΛΑΒΑΝΟΣ προπαγανδίζει ότι «έχουμε εξουσία της τρόικας», λες και η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή. Και αυτό το έχει πει πολλές φορές. Αλλά η Ελλάδα δε βρίσκεται υπό κατοχή. Στην εξουσία βρίσκεται η εξουσία των μονοπωλίων, που η κυβέρνηση υπηρετεί. Εναλλάξ οι κυβερνήσεις και η σημερινή υλοποιούν τις ανάγκες του κεφαλαίου σε συνεργασία με τους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΕΕ, ΔΝΤ, ΝΑΤΟ, κ.ά. για να ισχυροποιήσουν τα μονοπώλια στις διεθνείς αγορές.

Εφαρμόζουν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ που ψήφισε και ο ΣΥΝ. Οι αποφάσεις της ΕΕ επιταχύνονται σε περίοδο κρίσης, ώστε η εργατική δύναμη να γίνει ακόμα πιο φθηνή, να γενικευτούν η εμπορευματοποίηση των λαϊκών αναγκών, οι ιδιωτικοποιήσεις.

Η τρόικα έρχεται ενισχυτικά, για να θωρακίσει την εξουσία των μονοπωλίων, το πολιτικό τους σύστημα, να ελέγξει πώς προωθείται η κερδοφορία των κεφαλαίων, μαζί με τους μηχανισμούς του ελληνικού κράτους.

Η θέση για «εξουσία τρόικας» αθωώνει την εξουσία των μονοπωλίων, τη στρατηγική τους που υλοποιείται χρόνια - με ιδιαίτερη οξύτητα την τελευταία 20ετία - που και ο Αλαβάνος στήριξε με τον ΣΥΝ και στηρίζει και σήμερα - ως προς το περιεχόμενό της.

***

ΕΙΠΕ Ο Γ. ΨΑΡΙΑΝΟΣ, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής της «Δημοκρατικής Αριστεράς» του Φ. Κουβέλη που συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ σε πολλούς δήμους όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη:«Στην Αθήνα και στην ευρύτερη περιοχή, όχι μόνο δεν αυξάνονται οι πράσινοι χώροι, όχι μόνο παραμένουν σε εγκατάλειψη οι υπάρχοντες πράσινοι πνεύμονες, αλλά κινδυνεύουν και οι τελευταίοι μεγάλοι ελεύθεροι χώροι που έχουν απομείνει: ο Ελαιώνας, του Γουδή, το Ελληνικό. Να υπερασπίσουμε τη ζωή μας, να δώσουμε ανάσα οξυγόνου στην πρωτεύουσα. Να κάνουμε Μητροπολιτικό Πάρκο το Ελληνικό και να κρατήσουμε ελεύθερη την παραλία, χωρίς εμπορευματοποίηση και παράνομες δραστηριότητες».

Αλήθεια, γιατί δε λέει ποιος και γιατί έχει καταδικάσει στην εγκατάλειψη τους πράσινους πνεύμονες; Από ποιον και γιατί κινδυνεύουν οι τελευταίοι μεγάλοι ελεύθεροι χώροι; Ποιος εφάρμοζε και εφαρμόζει πολιτική εμπορευματοποίησης της γης και την επιχειρηματική της εκμετάλλευση για το κέρδος; ΠΑΣΟΚ - ΝΔ λέμε εμείς. Αλλά αυτός για το ΠΑΣΟΚ δε λέει κουβέντα. Να υπερασπίσουμε τη ζωή μας και το χώρο του Ελληνικού απέναντι σε ποιον; Στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ λέμε εμείς που κάνει το Ελληνικό Καζίνο. Αλλά αυτός δε λέει κουβέντα. Κρίσιμα λοιπόν τα ερωτήματα. Ακόμα πιο κρίσιμες οι απαντήσεις, γιατί απ' αυτές, αν είναι ειλικρινείς, μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα. Που με τη σειρά τους, αν γίνουν πυξίδα δράσης, δεν μπορεί παρά να καταδικάσουν το ΠΑΣΟΚ, την πολιτική του υπέρ του κεφαλαίου αλλά και τους συμμάχους του όπως τη «Δημοκρατική Αριστερά» που ασπάζεται την ίδια πολιτική και συμμαχεί μαζί του σε δήμους και περιφέρειες της χώρας. Συνεπώς ούτε καν τα θέτει ο Γρ. Ψαριανός. Γιατί όχι μόνο δεν είναι ενάντια στην επιχειρηματική δραστηριότητα και στην εμπορευματοποίηση της γης, αλλά τη στηρίζει κιόλας. Αυτό δείχνουν οι επιλογές τους στις εκλογές και οι συνεργασίες τους.

***

Η Ε. ΠΟΡΤΑΛΙΟΥ, υποψήφια δήμαρχος Αθήνας του ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι στο δεύτερο γύρο θα αφήσει τους ψηφοφόρους που ψήφισαν το συνδυασμό της στον πρώτο γύρο, να ψηφίσουν κατά συνείδηση, γιατί τάχα κανείς δεν τους δεσμεύει. Τα είπε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΤ την Παρασκευή 1/10/10. Λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δε θα κάνουμε υποδείξεις στους ψηφοφόρους μας, ο καθένας να ψηφίσει βάσει συνείδησης. Βεβαίως, κανείς δεν τους δεσμεύει, είναι ατομική ευθύνη η ψήφος, αλλά στις εκλογές και στον πρώτο γύρο και στον δεύτερο η ψήφος είναι πολιτική και με συνείδηση. Αλλά, επειδή δε θέλουν να πούνε ανοικτά ότι επιλέγουν ΠΑΣΟΚ το ρίχνουν στο κατά συνείδηση.

***

Σε συζήτηση που έγινε στο ραδιοφωνικό σταθμό FLASH στις 30 Σεπτέμβρη 2010, οι υποψήφιοι δήμαρχοι της Αθήνας ΚΑΜΙΝΗΣ (ΠΑΣΟΚ) - ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ (ΝΔ) τάσσονται υπέρ του περιορισμού των διαδηλώσεων στην Αθήνα, γιατί δημιουργούν προβλήματα στην εμπορική κίνηση.

-- Καμίνης: Είναι συνταγματικό δικαίωμα να διαδηλώνει κάποιος, αλλά υπάρχει θέμα με τις διαδηλώσεις στην Αθήνα, πρέπει να υπερασπίσουμε και τους μαγαζάτορες που πλήττονται.

-- Κακλαμάνης: Εμείς ως Δήμος διαδηλώσαμε για τους παρακρατηθέντες πόρους προς την Τοπική Διοίκηση, αλλά διαδηλώσαμε σε μια λωρίδα. Δεν κλείσαμε το δρόμο γιατί στο θέμα των διαδηλώσεων η γνώμη του κ. Καμίνη, είναι σεβαστή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ