Τετάρτη 6 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΝΙΚΟΥ ΣΟΦΙΑΝΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ
Ο λαός να εμπιστευτεί τη δύναμή του

Στα εμπορικά καταστήματα στη Νεάπολη Εξαρχείων περιόδευσε χτες το απόγευμα ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», συνοδευόμενος από τον Χριστόφορο Σουμάλα, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Κεντρικού Τομέα Αθήνας.

Εμπορικοί δρόμοι η Ιπποκράτους, η Χαρ. Τρικούπη, η Ασκληπιού, αλλά παντού έκδηλα τα σημάδια της κρίσης του συστήματος που έπληξε φυσικά και τους μικρομεσαίους αυτοαπασχολούμενους, άνθρωποι κι αυτοί του μόχθου, γονατισμένοι από την πολιτική των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ που αφαιρεί από το εισόδημα, αυξάνει τη φορολογία, εμπορευματοποιεί Παιδεία και Υγεία, καταργεί το δικαίωμα στην ασφάλιση και σύνταξη. Σε αυτό το πλαίσιο οι κουβέντες των ΕΒΕ αφορούσαν στα άδεια τους ταμεία, στους λογαριασμούς που όλο διογκώνονται, στα υπέρογκα δημοτικά τέλη, στη δυσκολία τους να αντεπεξέλθουν στις εισφορές τους προς τον ΟΑΕΕ, στο γεγονός ότι δε βλέπουν μέλλον για τα παιδιά τους.

Στις κουβέντες που αναπτύχθηκαν άνθρωπο τον άνθρωπο, ο Νίκος Σοφιανός τόνισε ότι οι μισθωτοί, οι ΕΒΕ, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι έχουν πλέον πείρα, σωρευμένη από την ίδια την καθημερινότητά τους, όπως αυτή ορίστηκε από τις κυρίαρχες σήμερα δυνάμεις. Επέμεινε ότι ο λαός μπορεί να ζήσει καλύτερα, η Ελλάδα μπορεί να θρέψει το λαό της, με μια άλλη πολιτική, κεντρικό σχεδιασμό στην παραγωγή με επίκεντρο τον εργαζόμενο άνθρωπο και τις ανάγκες του, το λαό κύριο του κοινωνικού πλούτου που ο ίδιος παράγει για να τον νέμονται σήμερα λίγοι.

Τους κάλεσε να εμπιστευτούν τη δύναμή τους, να εμπιστευτούν το ΚΚΕ, τη μόνη δύναμη που τους μίλησε καθαρά στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο για τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται, τη δύναμη που πρωτοστάτησε στους λαϊκούς αγώνες για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων, τη μόνη δύναμη η ενίσχυση της οποίας στις εκλογές του Νοέμβρη πραγματικά θα τρομάξει όσους απεργάζονται νέα αντιδραστικά μέτρα. Πρόσθεσε ότι η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» μπορεί πραγματικά να βάλει φρένο στα μέτρα αυτά που έρχονται, να σηματοδοτήσει τη διάθεση του λαού να αντισταθεί και να διεκδικήσει τη ζωή που του αξίζει.

Τόσο στην περιοδεία, όσο και αργότερα μιλώντας σε σύσκεψη στο παραδοσιακό καφενείο «Η Μουριά» ο Νίκος Σοφιανός υπογράμμισε ότι η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» και η ενίσχυσή της μπορεί να δώσει ανάσες στη λαϊκή οικογένεια, το ΚΚΕ να παλέψει και από θέσεις διοίκησης, αλλά και διεκδίκησης ώστε να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα βελτίωσης της καθημερινότητας του εργαζόμενου (π.χ., μείωση κατά 30% των λογαριασμών, θεώρηση των βιβλιαρίων όλων των αυτοαπασχολούμενων). Σημείωσε δε ότι η ψήφος δεν είναι δεδομένη, το δίλημμα που πρέπει να μπει στον εργαζόμενο δεν είναι αν θα ψηφίσει τη γαλάζια ή πράσινη όψη της ίδιας πολιτικής, αλλά αν θα προτάξει ως κριτήριο ψήφου τις ανάγκες του και θα ενισχύσει τη μόνη δύναμη που θα αγωνιστεί για την ικανοποίησή τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ