Παρασκευή 1 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Ο Β. ΜΠΟΥΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΕΡΑΙΩΣΗ»
«Χαράτσι» στους «μικρούς», «δώρο» για τους μεγάλους!

Από τη χτεσινή περιοδεία του Β. Μπούτα
Από τη χτεσινή περιοδεία του Β. Μπούτα
«Για τους μικρούς επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους, η περαίωση είναι ένα ακόμα "χαράτσι", ένας ακόμα "κεφαλικός φόρος" που επιβάλλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως έκανε και η κυβέρνηση της ΝΔ. Αντίθετα, για τους "μεγάλους" - τους βιομήχανους, τους μεγαλεμπόρους κλπ. - η περαίωση είναι ένα ακόμα "δώρο", μια βολική ρύθμιση, καθώς καλούνται να πληρώσουν "κάτιτις" για για να πάρουν συγχωροχάρτι για κάθε περίπτωση φοροδιαφυγής τους».

Αυτά τόνισε ο Β. Μπούτας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας με επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους τους οποίους συνάντησε στη διάρκεια περιοδείας του σε μαγαζιά της Λάρισας.

Και συνέχισε: «Η κυβέρνηση κάνει περαίωση για να μάσει παράδες. Κι εκβιάζει κι απειλεί τους μικρομεσαίους, δηλώνοντας ότι όσοι δεν "τ' ακουμπήσουν" θα βάλει την εφορία να τους ψάξει, όλο και "κάτι" θα τους βρει και μετά θα τους "γδάρει", ή θα τους κλείσει φυλακή.

Αλλά, πού θα πάνε οι παράδες που θα μαζέψουν απ' τους μικρούς ΕΒΕ, που τούτη την ώρα είναι βουτηγμένοι, μέχρι το λαιμό, στα χρέη, "βογγάν και σκούζουν απ' τα πλευρά"; Στις τσέπες των τραπεζιτών, των μεγαλοβιομηχάνων, των εφοπλιστών, θα πάνε.

Εκεί, δηλαδή, που πάνε και τα δανεικά που παίρνει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο του Μνημονίου κι ας λέει ο Παπανδρέου ότι δανείζεται, τάχα, για να καλύψει τις ανάγκες του δημοσίου και του λαού. Ούτε ένα ευρώ από τα δανεικά δεν πάει για τους μισθούς και τις συντάξεις και μην ακούτε τι λένε κάθε βράδυ στα τηλεοπτικά δελτία τα "δημοσιογραφικά παπαγαλάκια" της κυβέρνησης και της τρόικας.

Κι όταν οι άλλοι υποψήφιοι σας λένε ότι είναι κατά του "χαρατσώματος" της περαίωσης, ρωτήστε τους το εξής απλό: Αφού είστε "κατά" των αποφάσεων και των αντιλαϊκών μέτρων που παίρνουν οι κυβερνήσεις των κομμάτων σας, γιατί σας στηρίζουν αυτά τα κόμματα;».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ