Παρασκευή 1 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΚΑΦΚΑ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
Σκουριάζει ο τεχνολογικός εξοπλισμός λόγω έλλειψης προσωπικού

Στο υγειονομικό κέντρο για άτομα με ειδικές ανάγκες περιόδευσε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος
Τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ) Αμφιλοχίας σε βάρος των ατόμων με ειδικές και όχι μόνο ανάγκες που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας και μέριμνας για την αποκατάσταση της υγείας τους, αλλά και των εργαζομένων σε αυτό, αναδείχθηκαν στη χτεσινή περιοδεία που πραγματοποίησε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στην πρώτη γραμμή των προβλημάτων βρέθηκαν οι σοβαρές ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων που έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της κάλυψης των αυξημένων αναγκών που υπάρχουν, να σκουριάζουν τα σύγχρονα μηχανήματα και ο εξοπλισμός που διαθέτει. Λόγω ακριβώς αυτών των ελλείψεων νοσηλεύονται μόνο 4 ασθενείς την ίδια ώρα που οι διαθέσιμες κλίνες είναι 99 και αυτοί που χρήζουν σχετικής περίθαλψης φτάνουν ακόμη από Κεφαλονιά και Ζάκυνθο για να εξυπηρετηθούν χωρίς αποτέλεσμα. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά πως πριν 3 μήνες οι φυσικοθεραπευτές ήταν 8 και σήμερα υπάρχει μόνο ένας καθώς οι συμβάσεις των εργαζομένων λήγουν και δεν ανανεώνονται και τα κενά προσπαθούν ανεπιτυχώς να μπαλωθούν με μετατάξεις. Σε αυτή την αντίφαση, από τη μια να υπάρχει πλήρης τεχνολογικός εξοπλισμός και από την άλλη να μην υπάρχει προσωπικό για να τον λειτουργήσει ως αποτέλεσμα της εντεινόμενης απαξίωσης και υποβάθμισης της δημόσιας Υγείας στάθηκε μεταξύ άλλων ο Νίκος Καραθανασόπουλος. Υπογράμμισε ότι η κατάσταση στο χώρο της Υγείας θα χειροτερεύσει μέσα από τον «Καλλικράτη» που αναθέτει την ευθύνη λειτουργίας υγειονομικών δομών στην τοπική διοίκηση τροφοδοτώντας τον «εθελοντισμό» για τις εργασιακές σχέσεις και την «φιλανθρωπία» όσο αφορά τη χρηματοδότηση με ό,τι συνέπειες αυτό συνεπάγεται για ασθενείς και εργαζόμενους. Η πολιτική γύμνιας σε προσωπικό και εξοπλισμό αποτυπώθηκε και στο ΚΥ Αμφιλοχίας. Ο Νίκος Καραθανασόπουλος κάλεσε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν και με την ψήφο τους στις επερχόμενες εκλογές αυτή την πολιτική υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης της Υγείας ενισχύοντας αποφασιστικά και μαζικά το συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με ισχυρό ΚΚΕ, να δυναμώσει η πάλη για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία(2023-02-24 00:00:00.0)
Υποβάθμιση της ίδιας της σχολικής υγείας(2012-09-13 00:00:00.0)
Εκοψαν το νερό σε ίδρυμα για άτομα με αναπηρίες!(2011-10-05 00:00:00.0)
Ερώτηση ΚΚΕ για το «λουκέτο» στο κολυμβητήριο Πύργου(2010-12-09 00:00:00.0)
Περιοδείες(2010-09-29 00:00:00.0)
Οριακή η λειτουργία του Κέντρου Αποκατάστασης(2008-05-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ