Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10783

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ
Κλιμάκωση καταστολής με στόχο το λαϊκό κίνημα

ΚΚΕ: Η κυβερνητική επιχείρηση κλιμάκωσης της καταστολής να καταδικαστεί απ' όλο το λαό. Δεν έχει στόχο μόνο τον αγώνα των φορτηγατζήδων, αλλά όλους τους αγώνες κατά του μνημονίου κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ, κατά της αντιλαϊκής πολιτικής. Οι εργαζόμενοι να σταθούν στο πλευρό των μικρών επαγγελματιών μεταφορέων.


ΣΕΛ.  24  -  25
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Ρίξτε «χαστούκι» στα κόμματα της πλουτοκρατίας

Υψηλό ποσοστό στο ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ, θα μεταφραστεί την επόμενη μέρα σε δύναμη για το λαό, να αποκρούσει την αντεργατική λαίλαπα, να φέρει πιο κοντά την προοπτική ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.


ΣΕΛ.  3

ΨΗΦΟΣ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ για να δυναμώσει η λαϊκή πίεση και αντεπίθεση

Αλέκα Παπαρήγα: Είναι ανάγκη τώρα να διορθωθεί η λαϊκή ψήφος του 2009, ώστε να μην μπορούν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να χρησιμοποιήσουν την ψήφο ως λαϊκή αποδοχή

  • Αντιμετωπίζουμε την Περιφέρεια της Αττικής ως ενιαίο σύνολο και βάζουμε το ερώτημα: Ανάπτυξη για ποιον; Το Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να ξεκινήσει με κριτική και αντίσταση στον πανελλαδικό σχεδιασμό για τη χρήση γης και τις πόλεις και με αφετηρία αυτή να δείξει τον άλλο δρόμο για την Αττική.
  • Κριτήριο ψήφου είναι και το μνημόνιο και ο «Καλλικράτης». Μα πάνω απ' όλα είναι όλη η στρατηγική ανάπτυξης που οδήγησε στο μνημόνιο και στο τέρας του «Καλλικράτη». Είναι το Μάαστριχτ και η ΟΝΕ, το Σύμφωνο Σταθερότητας, η εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και αρμοδιοτήτων στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ. Να αναδειχτούν στα όργανα του «Καλλικράτη» πραγματικοί πολέμιοι της κυρίαρχης πολιτικής και στηρίγματα του λαϊκού κινήματος.

ΣΕΛ.  6  -  10

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΟΓΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Μήνυμα ξεσηκωμού ενάντια στις ληστρικές αυξήσεις

Με μαζικές παρεμβάσεις στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ στα Καμίνια και το Κερατσίνι, δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ και των Συλλόγων Γυναικών της ΟΓΕ έστειλαν μήνυμα λαϊκού ξεσηκωμού ενάντια στις νέες ληστρικές αυξήσεις στο πετρέλαιο, στο ψωμί, στο ρεύμα. Το τελευταίο 6μηνο, καθημερινά, στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, κόβεται το ρεύμα κατά μέσο όρο σε 160 σπίτια!


ΣΕΛ.  20

Κόβουν φάρμακα

Αφού περιέκοψαν πάνω από 200 διαγνωστικές ιατρικές εξετάσεις από το ασφαλιστικό ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων και μετά τις περικοπές στις φαρμακευτικές δαπάνες των νοσοκομείων, το υπουργείο Υγείας με επιστολή του στους διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ - ΜΜΕ και ΤΑΥΤΕΚΩ, και στο όνομα του εξορθολογισμού των δαπανών Υγείας των ασφαλιστικών οργανισμών, τους προτρέπει να περικόψουν τα φάρμακα στους ασφαλισμένους. Μέσω του «Ριζοσπάστη» κατ' επανάληψη είχαμε αποκαλύψει ότι η κυβέρνηση βάζει θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων, μεταφέροντας στους ίδιους τα βάρη, με την προώθηση της πλήρους εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών Υγείας που με τον «Καλλικράτη» θα γενικευτεί εγκυμονώντας τεράστιους κινδύνους για το λαό. Η οργάνωση, η πάλη, για να ορθώσουμε εμπόδια πρέπει να συνοδευτεί με συμπόρευση με το ΚΚΕ και αποφασιστική ενίσχυσή του με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση».



ΤΡΙΜΗΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αποφασιστικότητα και αισιοδοξία για δυναμική αρχή

ΣΕΛ.  5,   16
Το ΝΑΤΟ έχει το κουμάντο στο Αιγαίο

ΣΕΛ.  14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Απεργούν στις 7 Οκτώβρη

ΣΕΛ.  19
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Συναγερμό για την Ανώτατη Εκπαίδευση

ΣΕΛ.  26  -  27
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΕΒ
Ολοταχώς για τις αντεργατικές ανατροπές

Σε κατάργηση επί της ουσίας των συλλογικών συμβάσεων, στη μείωση των μισθών και των μεροκάματων και στον ιδιωτικό τομέα και στην παραπέρα ευελιξία στην αγορά εργασίας προχωρά μέσα στον Οκτώβρη η κυβέρνηση. Με σχετική υπουργική απόφαση, που προωθείται από το υπουργείο Εργασίας, η κυβέρνηση θα κάνει πράξη στο ακέραιο το πακέτο του μνημονίου για τα Εργασιακά.


ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ