Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ
Αμεσα οι διαγωνισμοί για Σκοτίνα και Παλιούρι

Σε ιδιώτες τα 400 στρέμματα του άλλοτε κοσμήματος του ΕΟΤ

Μια νέα σελίδα στην ιστορία της εκποίησης της δημόσιας τουριστικής περιουσίας υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων ανοίγουν κυβέρνηση και ΕΤΑ (Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης), με την άμεση προώθηση των διαγωνισμών για το κάμπινγκ της Σκοτίνας στην Πιερία και έκτασης στο Παλιούρι Χαλκιδικής, όπως ανακοίνωσε χτες η ΕΤΑ.

Το παραλιακό κάμπινγκ της Σκοτίνας, έκτασης άνω των 400 στρεμμάτων, έχει δεχτεί επανειλημμένα χτυπήματα από την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Το 2009, ο ιδιώτης, που είχε αναλάβει έναντι πινακίου φακής για μια ολόκληρη δεκαετία τη λειτουργία του, εκμεταλλευόμενος μια τεράστια έκταση - δάσος απίστευτου κάλλους με πρωτοφανείς, για κάμπινγκ, υποδομές - απομακρύνθηκε δικαστικά, ενώ το κάμπινγκ εκκενώθηκε και από εκατοντάδες παραθεριστές, που σε συμφωνία με τον εκλεκτό των κυβερνήσεων και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, το είχαν μετατρέψει σε χώρο εγκατάστασης των εξοχικών τους νοικοκυριών.

Εκεί όπου άλλοτε μπορούσαν και πέρναγαν τις διακοπές τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, με προγράμματα της Εργατικής Εστίας, η συνδυασμένη ...δράση του δικομματισμού οδήγησε το πρώην κάμπινγκ του ΕΟΤ σε συνεχή υποβάθμιση και απαξίωση, ενώ το ΠΑΣΟΚ, τελικά, το παρέδωσε στη ΓΓ Νέας Γενιάς, για ...μελέτες και εκδηλώσεις. Τη χαριστική βολή στις παραμελημένες εγκαταστάσεις του την έδωσε τελικά ο ιδιώτης που το λυμαίνονταν για πολλά χρόνια.

Στην ανακοίνωση της ΕΤΑ, που είχε ως κύριο αντικείμενο την αυτοψία της διοίκησής της σε ακίνητα που της ανήκουν στη Βόρεια Ελλάδα, με αφορμή τη ΔΕΘ, αναφέρεται επίσης ότι οι διαγωνισμοί τόσο για το κάμπινγκ, όσο και για «έκταση στο Παλιούρι» προωθούνται άμεσα «αφού κρίνεται πως βρίσκονται σε ικανό βαθμό ωριμότητας».

Για το Παλιούρι στη Χαλκιδική δεν αποσαφηνίζεται τι ακριβώς θα παραδοθεί στους ιδιώτες. Ωστόσο, η ίδια η ΕΤΑ περιγράφει ως εξής την έκταση που κατέχει στην περιοχή, συνολικής επιφάνειας 2.150.910 τ.μ.: «Στο ακίνητο υπάρχουν σήμερα οι εξής εγκαταστάσεις: α) εγκαταλειμμένη ξενοδοχειακή μονάδα "Ξενία" και β) κάμπινγκ. Το εν λόγω ακίνητο αποτελείται από ιδιαίτερα φυσικά χαρακτηριστικά, που περιλαμβάνουν την εκτεταμένη παραλία στο βορειοανατολικό άκρο του ακινήτου, την παραλία του όρμου της Καναπίτσας, τη λιμνοθάλασσα του Γλαρόκαβου με τις όχθες της, φυσικά λιμανάκια, δασικές εκτάσεις, ιδιαίτερη μορφολογία εδάφους και σπάνια χλωρίδα. Το ακίνητο αποτελεί τόπο σπάνιας οικολογικής σημασίας με δυνατότητες ανάπτυξης δραστηριοτήτων που εναρμονίζονται με την προστασία της φύσης και του τοπίου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οχι στο ξεπούλημα του δημόσιου κάμπινγκ στη Σκοτίνα(2013-07-09 00:00:00.0)
Θεωρούν εμπόρευμα τη δημόσια γη και περιουσία(2011-02-16 00:00:00.0)
Ο,τι γλίτωσε από το ΠΑΣΟΚ, το αναλαμβάνει η ΝΔ...(2004-03-28 00:00:00.0)
«Το αθάνατο νερό» ταξιδεύει(2003-06-19 00:00:00.0)
«Καλή χρονιά» με νέο κύκλο ξεπουλήματος(2003-01-30 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(1997-03-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ