Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ - ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
Διαφημιστική καμπάνια στις «αγορές»

Κοινές παρουσιάσεις της αντιλαϊκής πολιτικής στα μεγάλα χρηματοοικονομικά κέντρα της ΕΕ (Λονδίνο, Φραγκφούρτη, Παρίσι)

Τα παλαιότερα και τα νέα σαρωτικά πακέτα απέναντι στο λαό διαφημίζουν από χτες η κυβέρνηση μαζί και οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί (ΕΕ - ΔΝΤ - Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα). Αποδέκτες των μηνυμάτων τους είναι οι μερίδες της κοιναγορίτικης πλουτοκρατίας - τραπεζίτες, βιομήχανοι, λεγόμενοι «επενδυτές» και άλλα αρπακτικά του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου - με διαδοχικές επισκέψεις του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και κλιμακίου της τρόικας στα μεγάλα χρηματοοικονομικά κέντρα της ΕΕ (Λονδίνο, Φραγκφούρτη, Παρίσι).

Η εκποίηση κρατικής περιουσίας και βασικών υποδομών, η εκχώρηση ζωτικού χώρου, οι «απελευθερώσεις», συνολικά η εφαρμοζόμενη πολιτική είναι η ατζέντα των «ειδικών παρουσιάσεων» με θέμα τάχα την «ελληνική οικονομία», αλλά στην πραγματικότητα για τις νέες δυνατότητες και ευκαιρίες που έχουν ετοιμάσει σε όφελος και στο λογαριασμό των μονοπωλίων.

Από το Λονδίνο ο Γ. Παπακωνσταντίνου σε δημόσιες χτεσινές δηλώσεις του σε ειδησεογραφικό πρακτορείο εμφανίστηκε βέβαιος για την επίτευξη των στόχων τους σχετικά με τη διαμόρφωση των ελλειμμάτων, γεγονός βέβαια που κάνει ολοφάνερη την προσθήκη και νέων πακέτων, όπως με την αύξηση των ειδικών φόρων (ΦΠΑ, πετρελαιοειδή κ.ά.) που ήδη έχουν ετοιμάσει. Ο κυβερνητικός παράγοντας αποδέχτηκε ότι, για την ώρα, εμφανίζεται υστέρηση στα φορολογικά έσοδα του κράτους, που όμως αντισταθμίζεται από τη μεγαλύτερη μείωση των δαπανών, που να σημειωθεί ότι θα συνεχίσουν να τις συρρικνώνουν και για επόμενα χρόνια.

Σαν κυβερνητική επιτυχία παρουσίασε τους απόλυτα τοκογλυφικούς όρους που πέτυχαν να αποσπάσουν οι τραπεζίτες από τη προχτεσινή έκδοση εξάμηνων εντόκων γραμματίων με επιτόκιο 4,82%, δηλώνοντας πως «κάθε δανεισμός με επιτόκιο κάτω από 5% είναι χρήσιμος για τη χώρα»(!) καθώς τα επιτόκια των «μηχανισμών στήριξης» προς την πλουτοκρατία φτάνουν στο 5%. Δίνοντας τα διαπιστευτήρια της κυβέρνησης στους τραπεζίτες και άλλους «θεσμικούς» μεγαλορεντιέρηδες σημείωσε ότι «οι αγορές περιμένουν να πεισθούν, θέλουν να δουν αν μπορούμε να παραμείνουμε εντός στόχων». Απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο «χρεοκοπίας» ενώ επίσης έκανε λόγο για τους σχεδιασμούς τους σε ό,τι αφορά την έκδοση «ομολόγων διασποράς» όπως ονόμασε το νέο κρατικό χρέος που θα πάει υποτίθεται σε χέρια Ελλήνων «επενδυτών» του εξωτερικού. Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί οι «παρουσιάσεις» στο Παρίσι και τη Φραγκφούρτη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαδοχικά αντιλαϊκά μέτρα με καταιγιστικό χρονοδιάγραμμα(2018-02-14 00:00:00.0)
Ο κ. Παπακωνσταντίνου(2010-10-01 00:00:00.0)
Ικανοποίηση για την τοκογλυφία!(2010-07-15 00:00:00.0)
«Πράσινη ανάπτυξη» για νέα κέρδη στο κεφάλαιο(2009-12-16 00:00:00.0)
Ελληνικό παιδικό βιβλίο στη Γερμανία(2001-09-07 00:00:00.0)
Προσοχή στις μειώσεις των επιτοκίων(1996-04-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ