Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Συνάντηση με τους βυτιοφορείς

Mε αντιπροσωπεία του σωματείου Ιδιοκτητών Βυτιοφόρων συναντήθηκε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Νάνος στα γραφεία του Κόμματος στη Βουλή. Η αντιπροσωπεία επέδωσε στον βουλευτή υπόμνημα με τα αιτήματά τους και ο Α. Νάνος εξέφρασε την αλληλεγγύη του Κόμματος στον αγώνα τους, επισημαίνοντας ότι ο μόνος δρόμος για τους επαγγελματίες είναι η πάλη μαζί με τους εργαζόμενους για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, με δημόσιο έλεγχο και ιδιοκτησία όλων των μέσων μεταφοράς.

Στις σημερινές συνθήκες, είπε ο Α. Νάνος, για να διατηρήσουν τη δουλειά τους οι μικροί ιδιοκτήτες, το ΚΚΕ προτείνει η άδεια μικρού Δημόσιας Χρήσης Φορτηγού να παραμείνει προσωπική, λέει όχι στην εκβιαστική σύσταση εταιρειών και στην επίσης εκβιαστική ένταξή τους σε εταιρείες και ζητάει κίνητρα για τη δημιουργία συνεταιρισμών με ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση. Επίσης, επέκταση των νομαρχιακών αδειών για μεταφορές σε όλη τη χώρα, πρόγραμμα για την αγορά καινούργιων φορτηγών με επιδότηση στο 50% της αξίας, με αποχαρακτηρισμό και αλλαγή των απαγορευτικών κάτω των οκτώ τόνων πινακίδων των δήμων για τα νομαρχιακά Δημόσιας Χρήσης Φορτηγά.

Στο μεταξύ, σήμερα ολοκληρώνεται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η συζήτηση του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των μεταφορών και χτες κλήθηκαν για ακρόαση στην επιτροπή οι εκπρόσωποι των αρμόδιων φορέων.

Οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών φορτηγών κατήγγειλαν ότι με τις κυβερνητικές ρυθμίσεις 150.000 οικογένειες οδηγούνται στην καταστροφή και ανέφεραν ότι η υποχρεωτική σύσταση εταιρειών θα δημιουργήσει καρτέλ και θα εκτινάξει στα ύψη τις τιμές των εμπορευματικών μεταφορών. Οσο δε για τις δήθεν ευνοϊκές ρυθμίσεις σε φορολογικό και συνταξιοδοτικό που εξήγγειλε προχτές η κυβέρνηση, τόνισαν ότι αυτές δεν περιλαμβάνουν ουσιαστικά μέτρα προς όφελός τους, ενώ κατήγγειλαν ότι ένταξη του κλάδου στον αναπτυξιακό νόμο θα ευνοήσει αποκλειστικά και μόνο τις μεγάλες εταιρείες που θα συσταθούν.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org