Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10770

36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Αύριο ανοίγει τις πύλες του στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»
  • Με σύνθημα «Με το ΚΚΕ υπάρχει λύση - Να συναντηθούμε στο δρόμο της ανατροπής», ανοίγει αύριο τις πύλες του το 36ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ιλιον.
  • Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη με ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννης Πρωτούλης

ΣΕΛ.  19  -  23

Η ΠΡΟΝΟΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ με ευθύνη της πολιτικής ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Στην επίσκεψή της χτες στη Σχολή η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε: Ζητάμε 100% οριστική και πλήρη λύση, με κεντρική ευθύνη του υπουργείου Υγείας. Ολα τα άλλα είναι υπεκφυγές και για εμάς το μνημόνιο δεν ισχύει

Η Σχολή Τυφλών Βόρειας Ελλάδας «Ο Ηλιος», η μοναδική που λειτουργεί σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο οριστικού κλεισίματος. Καλύπτει ανάγκες για ανθρώπους ηλικίας από 6 έως 70 χρόνων. Οι εργαζόμενοι της Σχολής είναι απλήρωτοι δέκα μήνες. Το έλλειμμά της πλησιάζει το 1,5 εκατ. ευρώ και χρωστά σε προμηθευτές, ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.λπ. Αυτή η τραγική κατάσταση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής συρρίκνωσης των δημόσιων δαπανών και υπηρεσιών Πρόνοιας και Ειδικής Αγωγής, των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που συνθλίβει τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων με αναπηρία. Μαθητές, γονείς και εργαζόμενοι βρίσκονται σε συντονισμένες κινητοποιήσεις, απαιτώντας εδώ και τώρα λύση όλων των προβλημάτων.


ΣΕΛ.  6  -  7

MotionTeam

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΟΧΙ σε όλα τα διόδια

Μπήκε σε λειτουργία, από χτες στις 6 το πρωί, ο σταθμός διοδίων στον Πολύμυλο Κοζάνης, στην Εγνατία Οδό. «Ούτε φθηνά, ούτε ακριβά, ΟΧΙ σε όλα τα διόδια. Να καταργηθούν τώρα», απαιτεί η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, καλώντας το λαό να οργανώσει την πάλη του, να καταδικάσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, να συσπειρωθεί με το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  32

Σήμερα η συνέντευξη της Αλ. Παπαρήγα στη ΔΕΘ

Σήμερα, Τετάρτη, η συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στη ΔΕΘ, που θα μεταδοθεί απευθείας στις 11 το πρωί, από την τηλεόραση της ΝΕΤ και το ραδιόφωνο του «902». Ακόμα, θα μεταδοθεί σε μαγνητοσκόπηση από την τηλεόραση του «902» σήμερα στις 9.30 το βράδυ, μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.


Αναχώματα

Υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής, «ανεξάρτητος», όπως είπε, ανακηρύχτηκε ο Γιάννης Δημαράς. Δηλώνει φίλος του Γ. Σγουρού. Ψήφισε τον «Καλλικράτη» ως βουλευτής, δηλώνει ότι υπηρετεί το ΠΑΣΟΚ, αλλά αντίθετος με το μνημόνιο «γιατί κουτσουρεύει τον "Καλλικράτη"»! Ο Αλ. Μητρόπουλος είναι και αυτός υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής. Ζητά επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, υπογραμμίζει ότι είναι ΠΑΣΟΚ, και είναι ως μέλος του Εθνικού του Συμβουλίου, αλλά μιλά για διαφορετική πολιτική διαχείρισης της κρίσης και των ελλειμμάτων, που θα ανακουφίσει τάχα τους εργαζόμενους, θα οδηγήσει σε ανάπτυξη. Καπιταλιστική εννοείται και όχι φιλολαϊκή. Να κερδίζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, λέει, αλλά να μη φτωχαίνει ο λαός. Γεγονός απραγματοποίητο. Και οι δυο ανήκουν σ' αυτούς που επονομάζονται «αντάρτες». Τέτοιοι υπήρξαν και στο παρελθόν, αλλά στη συνέχεια στήριξαν και στηρίχτηκαν από τα κόμματα χωρίς την τυπική έγκριση των οποίων έθεσαν υποψηφιότητα. Οι όποιες επιμέρους διαφορές εμφανίζουν με το ΠΑΣΟΚ είναι διαφορές σκοπιμότητας, κάτω από την πίεση της λαϊκής αγανάκτησης, και όχι ριζικής αντίθεσης με τη στρατηγική του, με την αστική πολιτική. Αστικό κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ, των μεγαλοεπιχειρηματιών τα συμφέροντα υπηρετεί, όπως και αυτοί. Ο λαός χόρτασε «αντάρτες». Η ψήφος σ' αυτούς πάει στην αστική πολιτική. Είναι αναχώματα στη ριζοσπαστικοποίηση του λαού, μέσο χειραγώγησης στην αντιλαϊκή πολιτική. Βολεύουν το σύστημα στρεφόμενοι ενάντια στη «Λαϊκή Συσπείρωση» που στηρίζει το ΚΚΕ και που υπηρετεί το λαό και όχι τους αστούς και τον «Καλλικράτη».



ΛΕΣΒΟΣ
Κινητοποίηση ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις

ΣΕΛ.  15
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Τηλεφωνούν στους συνταξιούχους για να δουν αν πέθαναν!

ΣΕΛ.  17
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ - ΜΑΣ
Συλλαλητήρια στις 23 Σεπτέμβρη για αποτροπή αυξήσεων σε ρεύμα, πετρέλαιο, ΦΠΑ

ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ