Σάββατο 14 Αυγούστου 2010 - Κυριακή 15 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
Μήνυμα αλληλεγγύης από το ΚΚΕ

Το Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε προς την ΚΕ του ΚΚ Πακιστάν το ακόλουθο μήνυμα αλληλεγγύης για τον πολύπαθο πακιστανικό λαό:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Δεχτείτε τα θερμά συλλυπητήριά μας για το θάνατο των πάνω από 1.600 ανθρώπων, μέχρι στιγμής, από τις μεγάλες πλημμύρες στην κοιλάδα Σουάτ, τις επαρχίες Παντζάμπ και Σιντχ.

Οι χιλιάδες νεκροί, οι πάνω από 14 εκατ. πληγέντες, οι εκατομμύρια εκτοπισμένοι αποτελούν τρανή απόδειξη ότι ο λαός του Πακιστάν, που και το προηγούμενο διάστημα ήταν καταδικασμένος στη φτώχεια, στις ασθένειες, στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ανταγωνισμούς, δε θα μπορούσε παρά να είναι απροστάτευτος και από τις φυσικές καταστροφές. Αποδεικνύεται ότι πέραν από τις ευθύνες της κυβέρνησης του Πακιστάν, ο καπιταλισμός, το σύστημα που υπηρετεί την καπιταλιστική κερδοφορία και όχι τις εργατικές λαϊκές ανάγκες, δεν μπορεί να λύσει στοιχειώδη λαϊκά προβλήματα όπως είναι η αντιπλημμυρική προστασία. Και από αυτήν την τραγωδία προβάλλει ως μόνη διέξοδος ο σοσιαλισμός, για το βασανισμένο πακιστανικό λαό, αλλά και για τους λαούς όλου του κόσμου.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο ΚΚ Πακιστάν και στον δοκιμαζόμενο πακιστανικό λαό στην πάλη τους για συγκεκριμένα μέτρα, τόσο για την αποκατάσταση των ζημιών και πλήρη αποζημίωση όσο και για τη δημιουργία των κατάλληλων αντιπλημμυρικών υποδομών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ