Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010 - αριθ. φύλλου: 10743

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ Μ. ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση τη Δευτέρα στις 7.30 μ.μ. στο Πολεμικό Μουσείο

Συγκέντρωση στο Πολεμικό Μουσείο στις 7.30 μ.μ. και πικετοφορία στην πρεσβεία του Ισραήλ την ερχόμενη Δευτέρα οργανώνουν το ΠΑΜΕ, , η ΕΕΔΥΕ,η ΟΓΕ, καλώντας το λαό της Αθήνας να διαδηλώσει τα αντιιμπεριαλιστικά του αισθήματα.


ΣΕΛ.  3

ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ του λαού για να μην πληρώσει τις συνέπειες
  • Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, που δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα, το β' τρίμηνο του 2010 το ΑΕΠ της χώρας σε ετήσια βάση υποχώρησε κατά 3,5%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση που έχει εμφανίσει η οικονομική δραστηριότητα από τις αρχές του 2009, όταν και η ελληνική οικονομία ήρθε αντιμέτωπη με την κρίση. Αρνητικές εξελίξεις, όμως, σημειώνονται την περίοδο αυτή και σε όλες τις μεγάλες καπιταλιστικές οικονομίες του πλανήτη.
  • Τόσο η συνεχιζόμενη μείωση του ΑΕΠ της ελληνικής οικονομίας, παρά τα αλλεπάλληλα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και τον πακτωλό δισεκατομμυρίων που διοχετεύτηκε προς τις τράπεζες και τους επιχειρηματίες, όσο και οι διεθνείς εξελίξεις, με την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας στις ΗΠΑ, επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ ότι η κρίση είναι καπιταλιστική και βαθιά, ότι η όποια ανάκαμψη θα είναι αναιμική και ότι οι θυσίες του λαού θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν, αν δεν ξεδιπλωθεί η λαϊκή αντεπίθεση.

ΣΕΛ.  6  -  7

ΚΙΝΑ
Φονικές βροχές

Συναγερμός σήμανε για ακόμα μία φορά στις περιοχές της βορειοδυτικής Κίνας, που πλήττονται από καταρρακτώδεις βροχές. Οι επιβεβαιωμένοι νεκροί φτάνουν τους 1.117, οι αγνοούμενοι ξεπερνούν τους 630, ενώ οι αρχές υπολογίζουν ότι τα θύματα θα ξεπεράσουν τα 2.000, δεδομένου ότι εξανεμίζονται οι ελπίδες ανεύρεσης επιζώντων.


ΣΕΛ.  17

Ούτε τα αυτονόητα!

Για άλλη μια χρονιά, στα μέσα του καλοκαιριού άρχισε η συζήτηση για το αν θα εξασφαλιστούν τα αυτονόητα στα σχολεία, με το άνοιγμά τους το Σεπτέμβρη. Η κυβέρνηση μοιράζει καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις, φροντίζοντας ταυτόχρονα να... ενημερώσει για το μεγάλο αριθμό συνταξιοδοτήσεων εκπαιδευτικών. Προσπαθεί να κάνει γονείς και μαθητές να αντιμετωπίζουν τα σχολεία με μειωμένες προσδοκίες και απαιτήσεις στην έναρξη της χρονιάς. Προσπαθεί να αποποιηθεί τις ευθύνες της, ακόμα και γι' αυτές τις συνταξιοδοτήσεις - που αιτία έχουν τους αντιασφαλιστικούς νόμους - και να ρίξει ευθύνες στους εκπαιδευτικούς για τα τεράστια προβλήματα που θα προκύψουν στα σχολεία! Προετοιμάζει τους νέους εκπαιδευτικούς - λάστιχο που θα στελεχώσουν το νέο σχολείο της αγοράς και στη δομή και στο περιεχόμενο, την εκπαίδευση δηλαδή που έχουν ανάγκη οι επιχειρήσεις και η στρατηγική του ευρωενωσιακού κεφαλαίου. Αυτό είναι το νόημα του «νοικοκυρέματος» που τάχα θα κάνει η κυβέρνηση για να λύσει το πρόβλημα των κενών που θα προκύψουν. Μ' άλλα λόγια, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί θα είναι αυτοί που θα κληθούν να «πληρώσουν τη νύφη». Γι' αυτό και έχουν κάθε λόγο να ξεσηκωθούν, όλοι από κοινού, μαζικά και οργανωμένα, να απορρίψουν και να αντιπαλέψουν αποφασιστικά αυτή την πολιτική.



ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Χειροτερεύει καθημερινά η κατάσταση

ΣΕΛ.  17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Πολλαπλασιάζονται τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία

ΣΕΛ.  11
ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κίνδυνοι για την ασφάλεια καρκινοπαθών και εργαζομένων

ΣΕΛ.  13
Σαρωτική η αύξηση της ανεργίας

Η αύξηση της ανεργίας στο 12% το Μάη του 2010 που προκύπτει από τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας σε σχέση με το Μάη του 2009 (8,5%), αλλά και τα πρόσφατα καταδείχνουν τη βαρβαρότητα της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Καμιά αυταπάτη. Οργάνωση του αγώνα για μέτρα προστασίας των ανέργων, συσπείρωση και πάλη για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.


ΣΕΛ.  8  -  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ