Σάββατο 14 Αυγούστου 2010 - Κυριακή 15 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
Μήνυμα συμπαράστασης από το ΠΑΜΕ

Με ανακοίνωσή του προς τα ρωσικά συνδικάτα, το ΠΑΜΕ εξέφρασε την οδύνη του για την τεράστια καταστροφή και σημείωσε ανάμεσα σε άλλα: « Οι αιτίες του πύρινου εφιάλτη δεν οφείλονται μόνο στις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες, αλλά είναι κυρίως ένας συνδυασμός ελλείψεων και ανυπαρξίας μιας κεντρικά οργανωμένης παρέμβασης. Σχετίζονται επίσης με το δασοκτόνο κώδικα που ψήφισε η ρωσική Βουλή το 2006 υπό τις προτροπές του πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν και τις πιέσεις ρωσικών και πολυεθνικών εταιρειών υλοτόμησης.

Ο νόμος αυτός παρέδωσε τα ρωσικά δάση - που αποτελούν το ένα τέταρτο των δασών του πλανήτη - βορά στα οργανωμένα συμφέροντα και στις "επενδύσεις" μεγάλων εταιρειών ξυλείας και δασικής εκμετάλλευσης».

Επίσης υπογράμμιζε χαρακτηριστικά: «Αντικειμενικό επίσης είναι το γεγονός ότι η καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ οδήγησε στην αποδιοργάνωση των σημαντικών υποδομών που υπήρχαν την περίοδο του σοσιαλισμού, για να προστατεύεται ο φυσικός πλούτος της Ρωσίας και όλης της Σοβιετικής Ενωσης.

Είναι μάλλον φανερό πως οι καπιταλιστές σε όλες τις χώρες θα εκμεταλλευτούν τις ρωσικές φωτιές για να κερδίσουν από τις διεθνείς τιμές σιτηρών. Πράγμα που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην αύξηση της φτώχειας, ακόμη και των θανάτων από πείνα σε δεκάδες αναπτυσσόμενες χώρες.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θέλουμε να μεταφέρετε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων από τον εφιάλτη της φωτιάς και την αμέριστη συμπαράσταση των Ελλήνων εργαζομένων στους πυρόπληκτους οι οποίοι πρέπει άμεσα να αποζημιωθούν».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οξύνουν την αντιπαράθεση με κυρώσεις(21/11/2018)
Αποφασίστηκαν αντικυρώσεις κατά των ΗΠΑ(29/7/2017)
Αγορές όπλων από το εξωτερικό(28/10/2010)
Δασοκτόνος νόμος πίσω από τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές(8/8/2010)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org