Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 14 Αυγούστου 2010 - Κυριακή 15 Αυγούστου 2010 - αριθ. φύλλου: 10744

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης η δράση του

Ο αγώνας του ΔΣΕ συνεχίζει πολλούς να εμπνέει και άλλους να προκαλεί (...) Η αστική τάξη και οι μηχανισμοί της έχουν εξαπολύσει τόνους συκοφαντίας εναντίον του (...) Σήμερα αναποδογυρίζουν και πάλι την ιστορία μέσα από την επιστημονικοφανή «αναθεώρησή» της (...) Η δράση του ΔΣΕ αποτελεί την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα κατά τον 20ό αιώνα. Το αστικό κράτος γνώρισε τον πιο μεγάλο μέχρι σήμερα κίνδυνο για την ίδια την ύπαρξή του (...) Ο αγώνας του ΔΣΕ ήταν αντιιμπεριαλιστικός και διεθνιστικός (...) Η πάλη του ΔΣΕ αποπνέει μόνο δίκιο και ακατάβλητη ηθική, επειδή δίκιο και ηθική αποπνέει ο αγώνας της εργατικής τάξης, ο αγώνας του ΚΚΕ, είτε έφερνε νίκες, είτε έρχονταν πικρές οι ήττες (...) Οσοι, συνειδητά ή όχι, παραγνωρίζουν τη σκληρότητα της ταξικής πάλης, τις συνθήκες της εποχής (...) συγκαλύπτουν την πραγματικότητα και τους πραγματικούς υπεύθυνους. Το λαϊκό κίνημα εκείνων των χρόνων βρέθηκε μπροστά στο δίλημμα: Υποταγή ή οργάνωση της πάλης και αντεπίθεση; Αν και με καθυστέρηση, επέλεξε το δεύτερο δρόμο, όπως κάθε λαός που αρνείται να δεχτεί την ταπείνωση και τον εξανδραποδισμό (αποσπάσματα από τη Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 60χρονα του ΔΣΕ, Ιούλης 2006).


ΣΕΛ.  11  -  14


Το ενάλιο «ενδιαφέρον» των ΗΠΑ

«Αλωνίζουν» στη Μεσόγειο, στην Αδριατική και το Αιγαίο τα «μη κερδοσκοπικά» και «μη κυβερνητικά» αμερικανικά ωκεανογραφικά ινστιτούτα.


ΣΕΛ.  3
ΜΟΥΣΙΚΗ
Αξιον εστί το τίμημα...

Μισός αιώνας από την αφετηρία ενός συναρπαστικού μουσικο-ποιητικού «ταξιδιού».


ΣΕΛ.  6
ΘΕΑΤΡΟ
Από Αύγουστο ... χειμώνα

ΣΕΛ.  4  -  5
Χτυπούν το λαϊκό δικαίωμα για διακοπές

ΣΕΛ.  24
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Γενετικά στοιχεία Νεάντερταλ στο σύγχρονο άνθρωπο

ΣΕΛ.  7
ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ
«Γίγαντας» με ... πήλινα πόδια

Θύματα της καπιταλιστικής κρίσης οι περισσότερες ομάδες της κατηγορίας, εξαιτίας της σύνδεσής τους με τις πολυεθνικές και τα διεθνή κεφάλαια.


ΣΕΛ.  15

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ