Σάββατο 26 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 29 ΙΟΥΝΗ 2010
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στοχοποιεί όσους αντιπαλεύουν την εργοδοσία

Προσπάθησε να διαγράψει συνδικαλιστή που μαζί με απλήρωτους εργάτες διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους!

Να διαγράψει τον αντιπρόεδρο του Σωματείου από μέλος της Διοίκησης και από το Σωματείο προσπάθησε η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ του επιχειρησιακού σωματείου των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, με το αιτιολογικό ότι έδρασε ενάντια στο Σωματείο επειδή ...συμμετείχε σε επιτροπή απλήρωτων εργαζομένων, η οποία μαζί με το κλαδικό Συνδικάτο Οικοδόμων απαίτησαν και πέτυχαν την ημέρα της πρόσφατης απεργίας (23/6) την πληρωμή των δεδουλευμένων του Μάη που όφειλε η κατασκευάστρια κοινοπραξία στους 250 εργαζόμενους τεχνικό προσωπικό!

Η νέα αυτή προσπάθεια των δυνάμεων του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού αναδεικνύει το ρόλο τους, αναλαμβάνοντας για λογαριασμό της μεγαλοεργοδοσίας να «εξορίσει» κάθε συνδικαλιστή που με συνέπεια υπερασπίζεται το δίκιο των εργαζομένων. Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που η πλειοψηφία του σωματείου στο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης προσπαθεί να εξουδετερώσει κάθε αντίδραση των εργαζομένων απέναντι στην επίθεση εργοδοσίας και κυβέρνησης. Το έχει αποδείξει με την πρακτική του ήδη αρκετές φορές. Ενδεικτικά θυμίζουμε μόνο ότι: Συναίνεσε για να καθιερωθεί η εκ περιτροπής εργασία σε τμήματα των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης. Συμφώνησε για να καταργηθεί το διάλειμμα στο τεχνικό προσωπικό παρά την αντίθετη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων. Δεν υλοποίησε την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων για 24ωρη απεργία στις 16 του Ιούνη με αίτημα τη διατήρηση του διαλείμματος και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων του μήνα Μάη στο τεχνικό προσωπικό.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την πλειοψηφία της διοίκησης του συγκεκριμένου σωματείου και σημειώνει ότι η ενέργειά του «θυμίζει άλλες εποχές και κάνει φανερό ότι εχθρός της δεν είναι η εργοδοσία, αλλά ο κάθε εργαζόμενος που διεκδικεί τα δικαιώματά του και αντιστέκεται στην τρομοκρατία της εργοδοσίας». Καλεί τους εργαζόμενους να κατανοήσουν ότι η πλειοψηφία αυτή του Σωματείου του Μετρό είναι επικίνδυνη για τα συμφέροντά τους και ότι σαν τέτοια είναι ανάγκη να αποδυναμωθεί και να απομονωθεί.

Τους καλεί να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο Οικοδόμων που με τους αγώνες και τις παρεμβάσεις του και στο συγκεκριμένο εργασιακό χώρο έχει επανειλημμένα αποδείξει ότι μόνιμος στόχος του είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Και να δώσουν απάντηση στα σχέδια εργοδοσίας και εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία στις 29 Ιούνη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ