Σάββατο 26 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Οι άτιμοι συνειρμοί δεν περνούν

H χτεσινή συζήτηση στη Βουλή, πέραν όλων των άλλων, σημαδεύτηκε από τη βρώμικη επίθεση του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, ενάντια στο ΚΚΕ, που στηρίζει ολόπλευρα και πρωτοστατεί στους λαϊκούς αγώνες. Χαρακτηριστικά, προσπαθώντας να θολώσει τα νερά και να δημιουργήσει άτιμους συνειρμούς, για την πολιτική και τη δράση του ΚΚΕ, νομίζοντας ότι θα χειραγωγήσει λαϊκές δυνάμεις, σημείωσε: «Νομίζετε ότι οι πράξεις σας προβάλλουν την πατρίδα και την οικονομική ανάπτυξη; Νομίζετε ότι το να παρέχετε πολιτική κάλυψη σε όλους όσοι συμπεριφέρονται βίαια, αντιδημοκρατικά, καταχρηστικά και παράνομα, βοηθάει την ανάπτυξη της χώρας, τον εργαζόμενο, τον συνταξιούχο;», ενοχοποιώντας το λαό, που τον τσακίζει η πολιτική της κυβέρνησής του με κολαούζο της τον ΛΑ.Ο.Σ. και στήριγμα τη ΝΔ, επειδή παλεύει ενάντια στην αφαίρεση κατακτήσεων, διεκδικεί ικανοποίηση των αναγκών του.

Αυτή η επίθεση, που συνοδεύτηκε και από αναφορές περί δήθεν ...ευθυνών του ΚΚΕ για τη σημερινή οικονομική κατάσταση και την εικόνα «ανωμαλίας» της χώρας, ένα πράγμα δείχνει: Την κύρια επιδίωξη της κυβέρνησης και του κεφαλαίου συνολικά να ανακόψει κάθε αντίσταση που αναπτύσσεται μέσα στο λαό, ενάντια στα βάρβαρα μέτρα που επιβάλλονται από κοινού με την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ακριβώς για να βγει το κεφάλαιο αλώβητο από την κρίση, με χτύπημα εργατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, επιστρατεύουν κάθε μηχανισμό του αστικού κράτους και των ίδιων των καπιταλιστών, όπως πρόσφατα κάποιοι τηλεοπτικοί σταθμοί των καπιταλιστών με την απεργία των ναυτεργατών, που έδρασαν με τρόπο σπρωξίματος σε προβοκατόρικες ενέργειες, από τη μια, για αποπροσανατολισμό και, από την άλλη, για τον εκφοβισμό του λαού, σε μια περίοδο που αναπτύσσονται αγώνες και ενόψει της νέας πανελλαδικής απεργίας την ερχόμενη Τρίτη.

Η προσπάθεια και από τον πρωθυπουργό να συνδέσει τη λαϊκή δράση, τους αγώνες του εργατικού, ταξικού κινήματος, όπου οι κομμουνιστές πρωτοστατούν, με τη βία των προβοκατόρων, των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών, αποτελεί συνέχεια της πρακτικής που χρησιμοποιεί ο κολαούζος του Καρατζαφέρης (παρόμοια ιστορία είχε επαναληφθεί και με την πυρπόληση της τράπεζας «Μαρφίν», με τρεις νεκρούς). Αυτό προσπαθούν να κάνουν διάφοροι σκοτεινοί μηχανισμοί και υπηρεσίες, για να σπείρουν συγχύσεις στο λαό για τη δράση και κυρίως την προοπτική που δίνει στους αγώνες το ΚΚΕ. Είναι φανερό ότι η όλη συζήτηση περί βίαιων αντιδράσεων που μπλέκεται μαζί με την τρομοϋστερία που καλλιεργείται από σύσσωμα τα αστικά ΜΜΕ, αποσκοπεί στο να στρωθεί καλύτερα το έδαφος για να ενταθεί η κρατική καταστολή και ο αυταρχισμός της αστικής τάξης, με στόχο τον πραγματικό αντίπαλο, τους εργάτες και τα λαϊκά στρώματα που δεν αποδέχονται τη λογική τού «σφάξε με αγά μου να αγιάσω» και αντιδρούν στο μνημόνιο που βάζει ταφόπλακα στα δικαιώματά τους.

Το ΚΚΕ το έχει δηλώσει κατηγορηματικά ότι όποιοι μηχανισμοί και αν στηθούν δεν πρόκειται να σταματήσει τους περιφρουρημένους, συντονισμένους αγώνες, την προσπάθεια ο ίδιος ο λαός να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων, αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης που θα αποφασίζει, απομονώνοντας και εξουδετερώνοντας τις όποιες προσπάθειες προβοκάτσιας με ακόμη μεγαλύτερη επαγρύπνηση και ετοιμότητα.


Δημήτρης ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ