Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 25 Ιούνη 2010 - αριθ. φύλλου: 10703

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.
Βρώμικη σύμπραξη σε βάρος του λαϊκού κινήματος

ΣΕΛ.  3
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ
Τα ρυάκια αντίστασης να γίνουν ορμητικό ποτάμι

ΣΕΛ.  6  -  8

ΚΟΒΟΥΝ 13η-14η ΣΥΝΤΑΞΗ στον αέρα η θεμελίωση σύνταξης το 2010

Η κυβέρνηση δρομολογεί νέα μέτρα στην Ασφάλιση, σύμφωνα με τα οποία οι προϋπολογισμοί των ταμείων θα συντάσσονται υπολογίζοντας το κόστος μόνο 12 συντάξεων το χρόνο. Ετσι, η 13η και 14η σύνταξη κόβονται σε όλους τους συνταξιούχους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και αντί αυτών, ένα τμήμα των συνταξιούχων θα λαμβάνει επιδόματα το ύψος των οποίων θα εξαρτάται από τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας! Την ίδια στιγμή ανοιχτό είναι το ζήτημα, αν οι δημόσιοι υπάλληλοι που θεμελιώνουν δικαίωμα μέσα στο 2010, ή είχαν ήδη κάνει αιτήσεις συνταξιοδότησης, θα κατοχυρώσουν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα με το ισχύον καθεστώς, ή θα επιβληθούν και σε αυτούς οι νέες αντιασφαλιστικές ανατροπές.


ΣΕΛ.  12

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 29 ΙΟΥΝΗ
Με το ΠΑΜΕ όλοι στους δρόμους

Αγωνιστικό κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 29 Ιούνη απευθύνει προς όλους τους εργαζόμενους το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Η κεντρική συγκέντρωση της Αθήνας, στις 11 π.μ., στην πλατεία Συντάγματος. Επίσης συναυλία, στις 6 Ιούλη, στο Σύνταγμα, διοργανώνουν από κοινού το ΠΑΜΕ, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.


ΣΕΛ.  13

Ποιος ο στόχος;

Τη βομβιστική ενέργεια στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με θύματα, την καταδικάζουμε, είναι καραμπινάτη προβοκάτσια. Δεν το πιστεύει ούτε μικρό παιδί ότι στο συγκεκριμένο υπουργείο μπορούν να φτάνουν ανεξέλεγκτα δέματα στο γραφείο του υπουργού ή του υπασπιστή του. Επομένως, αποκαλύπτει δράση μηχανισμών διαφόρων ιμπεριαλιστικών επιτελείων και υπηρεσιών εντός και εκτός Ελλάδας που αλωνίζουν μέσα στον κρατικό μηχανισμό και δρουν με συγκεκριμένους σκοπούς, για μονοπωλιακά συμφέροντα και ενδοκαπιταλιστικούς ανταγωνισμούς, εντός και εκτός Ελλάδας. Η πολιτική της κυβέρνησης, των προηγούμενων, έχει εμπλέξει τη χώρα βαθιά στις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις, όντας σε γεωστρατηγική θέση περάσματος ενεργειακών αγωγών, διαμετακομιστικού εμπορίου και όχι μόνο. Αντιθέσεις ανάμεσα σε δολάριο - ευρώ - γουάν, ΗΠΑ - ΕΕ - Κίνα - Ρωσία κλπ. Στη δίνη αυτών των αντιθέσεων βρίσκεται και η υπόθεση χρεών - ελλειμμάτων, εν μέσω βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης και με πρωτοφανή στα μεταπολιτευτικά χρονικά ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης. Τέτοια γεγονότα ενεργοποιούν την κρατική καταστολή στο έπακρο σε συνδυασμό με την καλλιέργεια ψυχολογίας τρόμου στο λαό, απειλής, σε μια δεδομένη στιγμή που τα άκρως αντιλαϊκά μέτρα που υλοποιούν το διαβόητο μνημόνιο είναι σε διαδικασία εφαρμογής, ενώ οι ταξικοί αγώνες ενάντιά τους δυναμώνουν. Αντικειμενικά χρησιμοποιούνται για αποπροσανατολισμό και στο όνομα καταπολέμησης της «τρομοκρατίας» (καμιά σχέση με τους λαϊκούς αγώνες δεν έχει, κρατική - ιμπεριαλιστική είναι) για να χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα. Χτες, προχτές, δημοσιολόγοι σαν τους Πορτοσάλτε - Παπαδημητρίου του «ΣΚΑΪ» επιζητούσαν την κρατική καταστολή ενάντια στους απεργούς ναυτεργάτες. Τώρα όλο το σύστημα έχει το πρόσχημα για ακόμη σφοδρότερη καταστολή. Μονόδρομος απέναντι σ' αυτή την πραγματικότητα είναι η μαζική ταξική δράση ενάντια στην καρατόμηση της ζωής του λαού, για διεύρυνση των δικαιωμάτων, των λαϊκών ελευθεριών, των κατακτήσεών του, κόντρα στο μνημόνιο και την κρατική καταστολή.



ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Προβοκατόρικη δολοφονική επίθεση

ΣΕΛ.  10
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Αύριο η πανελλαδική σύσκεψη στην Αθήνα

ΣΕΛ.  9
ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ
Στόχος η συμμαχία εργατών και αυτοαπασχολούμενων

ΣΕΛ.  15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ