Τρίτη 22 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Οχι» στη μείωση των μισθών

Τα οικονομικά προβλήματα στα οποία έχουν περιέλθει οι πυροσβέστες από τις κινήσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, εκθέτει με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, η Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειεας Στερεάς Ελλάδας.

Οι πυροσβέστες τονίζουν πως στο «όνομα των συνεπειών της οικονομικής κρίσης για την οποία όμως δε φέρουμε καμία ευθύνη» έχουν από τις «περικοπές σε επιδόματα και δώρα μια άμεση απώλεια εισοδήματος με μέσο όρο 3.600 ευρώ περίπου ετησίως». Αλλά και από τη «σημαντική αύξηση της έμμεσης φορολογίας σε μια σειρά είδη ευρείας κατανάλωσης μεγιστοποιεί σημαντικά ακόμα περισσότερο την απώλεια του εισοδήματός μας».

Μάλιστα, επισημαίνουν, εργάζονται υπερωριακά για την κάλυψη των κενών του ΠΣ και αποζημιώνονται με ρεπό που αδυνατεί όμως η υπηρεσία ακόμη και αυτά λόγω έλλειψης δύναμης να τα χορηγήσει. Παράλληλα, χιλιάδες πυροσβέστες δαπανούν ένα σημαντικό μέρος του μηνιαίου εισοδήματός τους στα καύσιμα για τις καθημερινές τους μετακινήσεις των δεκάδων χιλιομέτρων ενώ επήλθαν και περικοπές στα εκτός έδρας, μέσω της σημαντικής αύξησης του ορίου χορήγησής τους στα 60 χιλιόμετρα. Η Ενωση, υπογραμμίζει πως από πέρυσι «εκατοντάδες πυροσβέστες με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης έχασαν την εφάπαξ ενίσχυση της εισοδηματικής πολιτικής του 2009, γιατί κατ' αποκλειστική εξαίρεση από όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους προσμετρήθηκαν στις τακτικές τους αποδοχές και οι αμοιβές για την πέραν του πενθημέρου εργασία».

Για όλα τα παραπάνω, ζητά «εκτός από την αποκατάσταση όλων των προαναφερομένων αδικιών, την άμεση χορήγηση του επιδόματος της αντιπυρικής περιόδου, κατά τη διάρκεια της οποίας καλούμαστε πάλι με αντίπαλο τις μεγάλες ελλείψεις που ταλανίζουν το ΠΣ και κάτω από τέτοιες οικονομικές συνθήκες, να σηκώσουμε το βάρος της προστασίας του δασικού πλούτου της χώρας μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ