Τρίτη 22 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ»
Εκδήλωση για τα 2,5 χρόνια λειτουργίας

Χωρίς κρατικές επιχορηγήσεις προσφέρει υπηρεσίες υψηλής αξίας σε απόμαχους αγωνιστές

Από τη χτεσινή εκδήλωση
Από τη χτεσινή εκδήλωση
Με μια ζεστή και ανθρώπινη εκδήλωση το «Σπίτι του Αγωνιστή», στον Αγιο Δημήτριο (Μπραχάμι), γιόρτασε χτες το απόγευμα τα 2,5 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς του στους παλαίμαχους αγωνιστές που φιλοξενούνται όλο αυτό το διάστημα κάτω από τη στέγη του. Φίλοι του ιδρύματος, οι φιλοξενούμενοι και οι συγγενείς τους, πέρασαν ένα ξεχωριστό απόγευμα, γλεντώντας υπό τους ήχους παραδοσιακών λαϊκών τραγουδιών, δίνοντας παράλληλα την υπόσχεση ότι με την προσπάθεια όλων το «Σπίτι του Αγωνιστή» θα ξεπεράσει τα οικονομικά του προβλήματα και μέρα με τη μέρα θα προσφέρει ακόμη καλύτερες υπηρεσίες στους βετεράνους των κοινωνικών αγώνων.

Το Σπίτι, που λειτουργεί δίχως «ίχνος βοήθειας από κρατικές ή ΕΟΚικές επιχορηγήσεις, που απλόχερα σκορπίστηκαν στα μονοπώλια και άλλους επιτήδειους», όπως σημείωσε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΔΣ, Κ. Μαραγκουδάκης, «αυτά τα 2,5 χρόνια λειτουργίας του ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες και τις ελπίδες των ιδρυτών του, του Κόμματός μας και όλων των αγαπητών συντρόφων και φίλων που ξεκίνησαν τη διαδικασία ανέγερσης του Σπιτιού, η οποία ολοκληρώθηκε το 1990. Το Σπίτι ανταποκρίθηκε και ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των χιλιάδων και χιλιάδων ανθρώπων που βοήθησαν οικονομικά αυτή την προσπάθεια τόσο στη χώρα μας όσο και από χώρες του εξωτερικού, που ζουν προοδευτικοί Ελληνες, αρκετοί από αυτούς αντιστασιακοί».

Ο Κ. Μαραγκουδάκης σημείωσε ότι τα λειτουργικά έσοδα καλύπτουν μόνο τα μισά από τα αναπόφευκτα έξοδα λειτουργίας, και η διαφορά μειώνεται από εισφορές του ΚΚΕ και φίλων του ιδρύματος. «Το λειτουργικό έλλειμμα στο "Σπίτι του Αγωνιστή" μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα, ταχύτατα και οριστικά, αν 1.500 άνθρωποι του προοδευτικού χώρου και παραπέρα φιλάνθρωποι με κοινωνικά ενδιαφέροντα, συμβάλλουν στα οικονομικά του Ιδρύματος με 100 ευρώ το χρόνο», είπε ο Κ. Μαραγκουδάκης, και πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε πλήρως τη σημερινή οικονομική κατάσταση του Κόμματός μας και του ΠΑΜΕ που παλεύουν για ακόμα μεγαλύτερους λυτρωτικούς στόχους. Ανάμεσα σε αυτούς είναι ασφαλώς και η υπεράσπιση των ανθρώπων της 3ης ηλικίας. Κόντρα στα αστικά κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. που με νόμους και διατάγματα καταργούν κάθε έννοια του λεγόμενου κοινωνικού κράτους, κόντρα στο Σύνταγμα καταργούν κατοχυρωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα, αδιαφορούν για τους ανέργους και τη νέα γενιά, θα συνεχίσουμε τη φροντίδα για τους αγωνιστές της 3ης ηλικίας. Μέχρι τον τελικό μας στόχο δε θα αφήσουμε ανυπεράσπιστους τους πιο εκτεθειμένους στις συνθήκες ζωής αγωνιστές της 3ης ηλικίας».

Για την επίτευξη του παραπάνω στόχου όσοι θέλουν μπορούν να καταθέτουν τα ποσά για την οικονομική ενίσχυση του Σπιτιού στον παρακάτω λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας: 040/768014-73.

Στη χτεσινή εκδήλωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Ν. Σοφιανό, μέλος του ΠΓ. Επίσης, αντιπροσωπείας της ΟΓΕ, της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και τοπικών Παραρτημάτων της, της ΠΕΚΑΜ και ο δήμαρχος Αγ. Δημητρίου Νίκος Λαζαρόπουλος.

Συμμετείχαν οι τραγουδίστριες Σ. Βαζούρα και Ν. Καραγιάννη, και οι μουσικοί Κ. Σπυρόπουλος, Ν. Καραγιάννης, Κ. Κοπανιτσάνος, Εκτ. Κοσμάς, Χρ. Μπινιάρη, Γ. Νιάρχος και Μαν. Παπαδομαρκετάκη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ