Τρίτη 22 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πανελλαδική σύσκεψη της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης»

Το ερχόμενο Σάββατο, 26 του Ιούνη, στις 10.30 το πρωί στην Αθήνα

Σε πανελλαδική σύσκεψη ανασυγκρότησης καλεί το ερχόμενο Σάββατο, 26/6, η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη». Πραγματοποιείται στις 10.30 π.μ., στην Αθήνα, στην αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας).

Στη Διακήρυξη, που επεξεργάστηκε η Συντονιστική Επιτροπή και θα συζητηθεί στην πανελλαδική σύσκεψη, τονίζει μεταξύ άλλων: Η «Δημοκρατική Συσπείρωση», στα δέκα χρόνια λειτουργίας της, συνέβαλε στην αποκάλυψη και καταδίκη των αντιλαϊκών ευρωενωσιακών συνθηκών, νομοθεσιών και κατασταλτικών θεσμών, της εγχώριας «αντιτρομοκρατικής» νομοθεσίας, των νέων μηχανισμών παρακολούθησης, της ποινικοποίησης και καταστολής των εργατικών και λαϊκών κινητοποιήσεων, της τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς. Στη διαμόρφωση αγωνιστικού πόλου συσπείρωσης, αντίστασης και κινητοποίησης των λαϊκών δυνάμεων για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Οτι στη χώρα μας τα κόμματα του κεφαλαίου (ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΛΑ.Ο.Σ.) ανταγωνίζονται ποιο θα πάρει τα περισσότερα μέτρα κρατικής καταστολής και διευκόλυνσης της εργοδοτικής τρομοκρατίας, με την ανοχή (ειδικά για την ΕΕ) ή την αποπροσανατολιστική στάση των κομμάτων και κινημάτων του ευρωμονόδρομου (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ). Η δε μεγαλύτερη τέτοια επίθεση πραγματοποιείται στους χώρους δουλειάς.

Ως απάντηση χρειάζεται η αντεπίθεση, συμπόρευση με το εργατικό, λαϊκό κίνημα, διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Η δράση για κατάργηση των εγχώριων νόμων, μηχανισμών και πρακτικών παρακολούθησης, ποινικοποίησης και καταστολής των εργατικών λαϊκών αγώνων, η απειθαρχία στο ευρωενωσιακό αντιδημοκρατικό πλαίσιο, κατάργηση τρομονόμων και τρομοσυμφωνιών με τις ΗΠΑ, η απόκρουση της εργοδοτικής τρομοκρατίας, η κατάργηση της αντιμεταναστευτικής - αντιπροσφυγικής νομοθεσίας, η απόκρουση του εντεινόμενου αντικομμουνισμού και της «νομιμότητας» της βαρβαρότητας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ