Πέμπτη 17 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- «Ετοιμη» για διαπραγματεύσεις με τις «δυτικές δυνάμεις» αλλά με συνέχιση του προγράμματος εμπλουτισμού ουρανίου για ειρηνικούς σκοπούς και σε «πλαίσιο που θα συναινεί η Τεχεράνη» δήλωσε, χτες, η ιρανική ηγεσία διά του Προέδρου Αχμαντινετζάντ, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζεται, ήδη, η λειτουργία ενός νέου «ισχυρότερου» πυρηνικού αντιδραστήρα προκειμένου να εμπλουτίζεται ουράνιο σε ποσοστό 20%.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν χτες σε κοιτώνα εργοστασίου στη βόρεια Κίνα, μετά από έκρηξη που αποδίδεται σε παράνομη κατασκευή εκρηκτικών και πυροτεχνημάτων.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Σε συναγερμό βρίσκεται η νότια Κίνα, λόγω καταρρακτώδων βροχών και πλημμυρών, που είχαν σαν αποτέλεσμα το θάνατο 42 ανθρώπων.

ΟΤΑΒΑ.-- Με ψήφους 188 έναντι μόλις 70, η Βουλή των Κοινοτήτων του Καναδά ενέκρινε τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Κολομβία που υπογράφτηκε το 2008. Η συμφωνία έχει ήδη εγκριθεί με ψήφους 7 έναντι 3 από την αρμόδια επιτροπή του Κοινοβουλίου, ενώ τώρα το μόνο που απομένει είναι η έγκρισή της από τη Γερουσία.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Η αυτοκινητοβιομηχανία «Opel», θυγατρική της αμερικανικής «General Motors» (GM), ανακοίνωσε ότι αποσύρει όλα τα αιτήματά της προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για τη χορήγηση πιστωτικών εγγυήσεων, μία βδομάδα μετά την απόρριψη σχετικού αιτήματός της από τη γερμανική κυβέρνηση. Συνεπώς, η GM θα αναλάβει να χρηματοδοτήσει με δικούς της πόρους την «ανασυγκρότηση» της «Opel».

ΛΙΜΑ.-- Απεργία επ' αόριστον κήρυξαν οι εργαζόμενοι στη μεταλλουργία Ντε Δόε Ρουν στην λα Ορόγια με αιτήματα την εργασιακή ασφάλεια, όσον αφορά τόσο τις αποδοχές όσο και τις συνθήκες εργασίας. Οι εργαζόμενοι που κατέλαβαν και τον οδικό κόμβο που συνδέει την Λα Ορούγια στο κεντρικό Περού με τη Λίμα συγκρούστηκαν και με τις αστυνομικές δυνάμεις που προσπάθησαν να σπάσουν το μπλόκο.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Ισχυρός σεισμός 7,1 Ρίχτερ έπληξε χτες τη βόρεια ακτή της επαρχίας Παπούα στην Ινδονησία προκαλώντας το θάνατο τριών ατόμων, τον τραυματισμό δεκάδων και την κατάρρευση εκατοντάδων φτωχικών κατοικιών που προφανώς οικοδομήθηκαν δίχως καμία αντισεισμική πρόβλεψη...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ